Родичі Ярослава Чемного, який загинув на Донбасі, розповіли, яким він був і чому відправився на фронт.

Ярослав Чемний загинув 7 квітня від ворожої кулі, при цьому йому був лише 31 рік, а в планах у нього була сім'я, діти, нове життя і подорожі. Рідні хлопця відзначили, що він з дитинства переживав за тих, хто слабший, був душею компанії і справжнім патріотом України.

Ярослав Чемний народився в селі Коропець Монастирського району, однак жив в Івано-Франківську. Рідна сестра загиблого Олена Чемна ніяк не може змиритися зі страшною звісткою – вона на два роки старша, і вони з самого дитинства були дуже дружні. Дівчина згадує: "Я навчила його всьому, що вміла – він готував краще будь-якої господині. І міг змайструвати що-завгодно. Треба на будівництво – він на будівництво, кран полагодити – він вже тут, ще щось – справлявся на всі сто".

Ярослав Чемний

Родичі розповідають, що Ярослав закінчив юридичний факультет, був великим гумористом і в юності грав у КВН. Сестра каже, що у хлопця був і музичний талант – він чудово співав. Він був на майдані в Києві за часів Революції Гідності, а після початку агресії з боку РФ подався на Донбас добровольцем.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Олена розповідає: "А потім почалися бойові дії на Сході. І брат зголосився служити. Пішов у Нацгвардію, потім підписав контракт. Був в АТО, тепер ось в ООС вже кілька разів. Ми його просили і благали не йти на війну, а він нам говорив, що це його місія і обов'язок. Він повинен бути там з усіма іншими. Коли їхав у останній раз, то сказав мені: "Це останній раз, обіцяю". 13 квітня у нього закінчувався контракт, і він повинен був приїхати додому".

Ярослав Чемний з сестрою

Дівчина зазначила, що війна навчила мудрості Ярослава і він постійно повторював, що люди не цінують того, що мають. 7 квітня, на Благовіщення, він заступав в наряд і подзвонив перед цим рідним – говорив, що все добре, і що зовсім скоро буде вдома.

Олена згадує: "Він не передчував біду. Жартував, говорив, що живий і здоровий. Останні його слова: "Сестричка, я скоро буду вдома, чекай на мене". Обіцяв, але не судилося. Я не можу повірити, що більше не почую його". Тільки тепер вона змогла розповісти, що її брат служив снайпером і за ним полювали всі бойовики.

Сестра загиблого не стримує сліз: "Ярослав тільки вийшов на заміну. В 21:40 його вбив снайпер, постріл в голову. Шансів на порятунок не було. Мені посеред ночі подзвонили хлопці-побратими, потім вже дзвонили з командування. Брат п'ять років відслужив і поклав своє життя заради того, щоб Україна була незалежною. Він свідомо поїхав на схід, він був патріотом".

В даний час тіло Ярослава Чемного вже відвезли в село Коропець - 10 квітня відбудеться панахіда, а 11 квітня його поховають на місцевому кладовищі.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в мережі набирає популярність відео подій з Авдіївської промзони, де українські військові здійснили подвійне попадання з керованих ракетних комплексів по ворожих позиціях.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Володимир Зеленський записав відеозвернення до українських військових, в якому подякував їм за підтримку.

Також "Знай.uа" писав, що в суботу, 6 квітня, Україна втратила двох молодих воїнів на окупованій території Донбасу.