Двоє російських співробітників МВС попросили притулку в Україні за те, що їх переслідують на батьківщині. Співробітники Держприкордонслужби України спільно з СБУ перевірять, наскільки правдива розповідь МВС-ників. Про це стало відомо з повідомлення прес-центру Державної пограниной служби.

Цей незвичайний випадок стався у четвер, 11 квітня, на прикордонному пункті пропуску в Харківській області. Двоє силовиків просять політичного притулку в Україні.

"Ці громадяни є чинними співробітниками органів внутрішніх справ РФ, яких переслідують у Росії за принципову позицію щодо протидії злочинності.

за Причиною, що спонукала їх просити політичний притулок в Україні, стало приховування від переслідування у зв'язку з їх службовою діяльністю", - пояснили прикордонники зі слів перебіжчиків.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Прибулі на пункт пропуску Гоптівка росіяни стверджують, що стали жертвами переслідування "впливових осіб" з ОЗУ нібито через те, що намагалися протидіяти поширенню наркотиків в аптеках РФ на своїй ділянці відповідальності.

Ця злочинна організація, кажуть втікачі, має "чітку і розгалужену систему зв'язків" серед чиновників різного рівня у владних структурах РФ.

Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу проти цих двох російських силовиків, після чого, "не сподіваючись на справедливе розслідування через "замовлення зверху", вони прийняли рішення бігти в Україну".