У цьому році українці будуть святкувати головне церковне свято Великдень 28 квітня. Читайте добірку найбільш підходящих місць в Україні, куди можна поїхати на великодні вихідні, пише Хвиля.

Музей писанки в Коломиї вважається найоригінальнішим в Україні. Незвичайна форма будівлі звертає на себе увагу і кожному туристу захочеться зазирнути всередину. У музеї представлено близько шести тисяч писанок з різних куточків світу.

Крім того, 4-5 травня у Коломиї відбудеться XII Всеукраїнський фестиваль «Писанка 2019». На заході пройдуть великодні ігри, гаївки, веснянки, театралізовані сценки та хореографічні композиції, тематична пісенна творчість.

Києво-Печерська Лавра заснована на початку XI століття на високому березі Дніпра як чоловічий монастир. Згодом столична святиня перетворилася на найбільший православний центр України. Більшість будівель комплексу побудовано в стилі українського бароко.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Володимирський собор — ще одна візитна картка Києва. Він побудований у середині XIX століття, в неовізантійському стилі. Його головним архітектором став Олександр Беретті, а стіни розписували такі відомі художники, як Михайло Врубель, Віктор Васнецов і Микола Пимоненко.

Собор Святого Юра у Львові вважається одним з головних символів Львова. Храм було побудовано ще в 13 столітті галицько-волинським князем Левом Даниловичем, однак сучасний вигляд у стилі пишного бароко він набув лише в 60-х роках 18 століття.

Храм розташований на кам'яній терасі, до нього ведуть два маршові сходи і балюстрада, прикрашена фігурками путті. Під сходами є печера, яка також доступна для туристів і паломників.

Святогірська Успенська лавра. Перший монастир Святогірської лаври було засновано ще в 15 столітті. Зараз на території комплексу є храми, каплиці, святогірські лаврські печери і скити. Крім того, тут регулярно проводяться екскурсії відразу за кількома маршрутами, а туристам і паломникам завжди дають можливість відвідати лаврський музей.

Примітно, що лавра стоїть на території національного парку біля річки Сіверський Донець. Так що після відвідування церков і святогірських печер, можна відпочити на природі.

Нагадаємо, що ПАТ "Укрзалізниця" анонсувала два додаткових поїзди за маршрутом Київ-Львів на період з 24 квітня по 1 травня 2019 .

Як повідомляв портал Знай.uа, на час свят і вихідних народний синоптик Леонід Горбань прогнозує теплу погоду з ймовірністю короткочасних опадів.

Також портал Знай.uа писав, у скільки цього року коштуватиме великодній кошик, і що можна в нього покласти.