У першому кварталі 2019 року кількість громадян інших країн з дійсними видами на проживання в Польщі збільшилася на 11 тис. осіб, про що стало відомо з повідомлення прес-секретаря Управління з питань іноземців Якуба Дудзяка на "Польському радіо".

Згідно з інформацією Управління, в першому кварталі цього року зафіксовано найбільше зростання кількості дозволів на перебування в країні громадян України - збільшення на 7,6 тис., до 186,5 тис. осіб, Білорусі - на 1,3 тис., до 21 5 тис. осіб, Грузії - на 0,5 тис. до 3,4 тис. осіб, Індії - на 0,3 тис., до 9,1 тис. осіб, а також Непалу - на 0,2 тис. до 1 8 тис. чоловік.

Заробітчани

За станом на початок квітня поточного року дійсний дозвіл на проживання в Польщі мали 383 тис. іноземців. За даними на 1 січня 2019 і 2018 року вказане число становило 372 тис. і 325 тис. осіб відповідно. Прес-секретар також зазначив, що більше всього додалося дозволів на тимчасове перебування (підвищення на 7,8 тис.), а також на постійне перебування (підвищення на 2,3 тис. осіб). Більшість іноземців отримують дозволи на тимчасове перебування у зв'язку зі своєю роботою. У минулому році це стало підставою для ухвалення рішення по 73% справ.

Що стосується воєводств, то найбільш популярними серед іноземців з дійсними дозволами на проживання в Польщі є: Мазовецьке - 114 тис. чоловік, Малопольське - 38 тис. осіб, Нижньосілезьке - 31 тис. осіб, а також Великопольське - 30 тис. чоловік.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Польща

Нагадаємо, раніше зазначалося, що державний банк "ПриватБанк" розповів про зміни щодо виплат грошових переказів через цифрові сервіси та відділення банку за минулий рік з грошових переказів від заробітчан. За даними представників банку, найбільше коштів, які українці отримали з-за кордону, надійшли із Сполучених Штатів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в ніч з суботи на неділю, 14 квітня, біля Кентшин у Вармінсько-Мазурському воєводстві в північно-східній Польщі сталася прикра дорожньо-транспортна пригода. В результаті ДТП загинули двоє українців.

Також "Знай.uа" писав, що за середнім оцінками за кордоном працює близько 3,2 млн українців, а на сезонні роботи виїжджає 9 млн громадян України. Найпопулярніша країна для роботи за кордоном - це наш сусід Польща.