Населення України дедалі скорочується. Фахівці повідомили, скільки людей налічується сьогодні в нашій країні.

Про це пише Politeka.

Станом на початок 2019 року, в Україні проживає 42,102 млн осіб.

Для порівняння, у 2018 році цей показник був на 244 тисячі більше.

населення України

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Згідно звіту Державної служби статистики, природні фактори скоротили населення України на 51,6 тис. осіб.Смертність переважає над народжуваністю - на 100 померлих припадало лише 47 новонароджених.

Причому за останній рік ситуація тільки погіршилася: малюків в перші 2 місяці 2019 року народилося на 5 тис. менше, ніж роком раніше (51,5 тис.), А померло людей на 9 тис. більше (110 тис. чоловік).

Частково ситуацію компенсував міграційний приріст українців. За 2 місяці в країну прибуло на 7 тис. осіб більше, ніж виїхало з неї. Для порівняння, в минулому році аналогічний показник становив лише чотири тисячі людей.

За даними Держстату, чисельність постійного населення, тобто кількість українців, які не виїжджали з країни більш ніж на рік, знизилося на 1 березня 2019 року до 41,93 млн. чоловік.

Станом на 1 грудня 2018 року в Україні проживало 42 мільйона 177 тисяч осіб. Це на 226 тисяч менше, ніж було в грудні минулого року.

люди

У відомстві підрахували, що без урахування людей, які виїхали з країни на термін понад рік, українців і того менше – рівно 42 мільйони.

Трохи пом’якшити загальний негативний тренд Україні вдалося за рахунок міграційного руху. За рік в країну в’їхало на 13,7 тис. осіб більше, ніж виїхало. Для порівняння, в 2017 році цей показник становив лише "плюс" 7,9 тис. чоловік.

До слова, опитування показали, що кожен четвертий українець не бажає працювати. Тільки 62,6% громадян України у віці від 15 до 70 років активно забезпечують себе самі, та беруться до роботи при першій ліпшій можливості.

Нагадаємо, стало відомо, скільки трудових мігрантів ніколи не повернуться назад в Україну.

Як повідомляв портал Знай.ua, у ПриватБанку повідомили, скільки грошей переказали заробітчани до України.

Також Знай.ua писав про те, що українка розповіла, на що для неї перетворилися заробітки за кордоном.