У п'ятницю,19 березня, міжбанк спокійно закінчив передвиборчий тиждень: долар впав на 2 коп, зупинившись на рівні 26,83-26,86 гривень за долар.

Про це стало зрозуміло зі слів начальника управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрія Гріненка.

курс долара
курс долара

Вранці була зроблена спроба підняти валютне котирування, яке досягло 27,0 гривень за долар. Однак, ситуація стабілізувалася лише після того, як на ринку з'явилися великі продавці агропідприємств і металургійних заводів.

Виявилося, що чутки про попит на валюту виявилися не такими вже й великими, котирування трохи заспокоїлися. Через Страсну п'ятницю в США і Європі, безготівкова торгівля в Україні відбувалася на умовах tom — з постачанням на наступний робочий день.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Таким чином, на торги впливали вже звичні ризики та фактори.

долар
долар

"Помірна активність і курсова динаміка сьогоднішніх торгів обумовлені завершенням періоду податкових платежів. А також частково відкладеним попитом у зв'язку з вихідним вдень в Європі і США, впливом піку передвиборних баталій на настрої учасників ринку і нервовим зростанням котирувань на готівковому ринку", — говорить фінансист.

Готівковий ринок сьогодні не пішов за міжбанком. Рухався в іншу сторону: середній курс долара підвищився на 15 коп, опинившись на рівні 27,10-27,20 гривень за долар. В ньому працювали:

Креді Агріколь Банк,

ОТП Банк,

Укрексімбанк,

Райффайзен Банк Аваль,

УкрСиббанк,

Ощадбанк,

Альфа-Банк,

Приватбанк.

Мінімальна ціна долара виявилася на рівні 26,95 гривень (Юнекс Банк), а максимальна — на 27,30. (Ідея Банк, Комерційний індустріальний банк, БТА Банк).

Валюту купували в широкому діапазоні — 26,50-27,09 гривень за долар.

курс валют
курс валют

Фінансисти говорять, що зростання долара пояснюється попитом у людей.

"Він не настільки значний, щоб грати велику роль для міжбанку, але відчувається", — говорить фінансист.

Бажання українців прикупити валюту сьогодні пояснювали двома причинами:

- політичними ризиками, пов'язаними з майбутнім голосуванням за президента України від 21 квітня.

- нервозністю вкладників Приватбанку, які на всяк випадок переводили свої заощадження в долар після новин про незаконною націоналізацію.

Після виборів на валютному ринку може виникнути невизначеність.

"Думаю, 22 квітня старт торгів відбудеться у рамках 26,80-26,90 грн./$. Що буде після цього багато в чому буде залежати від іноземних покупців гривневих держоблігацій, точніше від їх бажання купувати нові випуски ОВДП. Хоча в цілому здається, що долар не повинен дорожчати і все має бути спокійно", — стверджує банкір.

Нагадаємо, Кому вигідне рішення по Приватбанку

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Росія заборонила імпорт українських товарів

Також Знай.ua" писав про те, що Долар зглянувся над гривнею