Вдова убитого екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова Марія Максакова в суді під присягою заявила, що основна версія українських силовиків є хибною. Максакова наполягає - причиною розстрілу Вороненкова став майновий конфлікт.
Вдова Дениса Вороненкова в залі засідання Шевченківського суду Києва різко змінила свідчення щодо замовника вбивства свого чоловіка. Марія Максакова заявила, що її колишній цивільний чоловік Володимир Тюрін не причетний до вбивства її останнього чоловіка Дениса Вороненкова.
Максакова вказала на колишнього співробітника Слідчого комітету Росії Дениса Панаітова. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.
У четвер, 25 квітня в Шевченківському суді столиці повинні були допитати офіцерів ГУР, які забезпечували охорону Вороненкова. Однак на засідання несподівано з'явилася вдова Вороненкова Марія Максакова і попросила допитати її позачергово через небезпеку. Співачку супроводжувала охорона.

"Для своєї безпеки бажаю, щоб суд був ознайомлений з цими обставинами, я абсолютно не відчуваю себе в безпеці. Якби не було охорони, я не думаю, щоб я дожила до сьогоднішнього дня" - заявила Максакова.
Під присягою вдова убитого депутата Держдуми РФ спростувала висловлену раніше версію про причетність до вбивства її колишнього цивільного чоловіка Володимира Тюріна і ФСБ.
"Я стверджую, що Володимир Тюрін не має до вбивства Дениса Вороненкова ніякого відношення. І немає у нього ніякої причини для цього. І мої свідчення щодо нього не були моїми особистими висновками, налаштував мене давати показання проти нього саме Денис Панаітов".
За версією Максакової, до вбивства причетний московський приятель Вороненкова - колишній співробітник Слідчого комітету РФ Денис Панаітов, який вирішив заволодіти московською нерухомістю Вороненкова.
За словами Максакової, готуючись до від'їзду, Вороненков нібито домовився з Панаітовим про обмін квартир. Панаітов повинен був забрати собі елітні апартаменти Вороненкова в "Москва-сіті", а в київську квартиру Панаітова повинна була в'їхати сім'я Вороненкова. Що і сталося. Однак, оформити угоду юридично друзі не встигли.
Панаітов отримав право власності на квартиру втікачів з Росії, а на наступний день Вороненкова застрелили.
"Панаітов нас кинув" - сказала Максакова.
Допомагав Панаітову, за версією вдови, московський підприємець Віталій Качур, який раніше давав свідчення проти Вороненкова в справі про шахрайство і нібито має зв'язки з колишніми українськими силовиками та з сином президента-втікача Віктора Януковича.

"У мене спочатку була версія, і я утвердилася в думці, що до вбивства мого чоловіка причетні Панаітов і Качур. Качур має якнайширші зв'язки в Україні та Росії. Із засобів масової інформації відомо про близьких зв'язках з Олександром Януковичем, колишнім керівником зовнішньої розвідки Ілляшовим ", - заявила в суді Максакова.
Адвокат обвинувачених у вбивстві Вороненкова Владислав Добош, коментуючи сьогоднішнє засідання, заявив, що свідчення Максакової повністю руйнують версію обвинувачення.
"Версія ГПУ про російський слід, ФСБ, Тюрін - розвалюється. Виходить, що це все фантазія. Максакова розвалила весь ланцюжок. Як тоді бути? Ні замовника, немає організатора і всього ланцюжка, що вони намалювали. Все розсипається."