Кожні 3 дні до інтернатів по всій Україні потрапляють 250 дітей. 95% з цих дітей не сироти, та їх батьки не можуть про них піклуватись. Таких дітей не можуть усиновити, своє дитинство вони проведуть в інтернаті. У Чернівцях з'явилась ініціатива, ціль якої змінити цю ситуацію. Там будують “Місто Добра” в якому мами, які опинились на межі втрати батьківських прав через скрутні життєві обставини, зможуть отримати тимчасовий притулок, допомогу медиків, педагогів та психологів, налагодити своє життя та головне - залишитись разом із своєю дитиною.

“Мами, що звертаються до нас - безхатьки, мають проблеми із алкоголем чи наркотиками, жертви насильства у власних родинах, самі виросли у інтернатах. Вони не мають досвіду нормальних стосунків, не мають уявлення, як виглядає здорова родина, не вміють жити самостійно. Їх ніхто не любив, не обіймав, тож і вони не роблять цього для власних дітей. Ми пропонуємо їм особисту комплексну програму - роботу іх психологом, педагогом, лікарями, ми вчимо їх читати, вести домашнє господарство, допомагаємо здобути освіту і влаштуватись на роботу. Наша ціль - здорова, самостійна, щаслива родина”, розповідає засновниця ініціативи Марта Левченко.

Зараз центр функціонує у орендованому приміщенні, та воно не може задовольнити усіх потреб. Тому вже майже рік будується власна домівка проекту “Місто Добра”. Усі роботи виконуються коштом благодійників. Одним із них став бізнесмен Василь Веселий:

“Наближається найсвітліше свято року - Великдень. Ми звичайні люди, та іноді і нам після життєвих викликів доводиться відроджуватись для того, щоб стати новою версією себе. Діти - найкраща мотивація для такого рішення. А ми, українці, просто не можемо стояти осторонь, коли ближній потребує допомоги та підтримки. Маємо долучатися та допомагати усім, чим тільки можемо.”

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ігрова кімната, яку побудують на отримані кошти, відповідатиме усім сучасним екологічним та психологічним стандартам. Її виконають із повністю безпечних матеріалів, та наповнять іграшками і знаряддям для розвитку дітей різного віку. У кімнаті буде спортивний куточок, затишна місцина для спокійних ігор і, навіть, магічне дерево.