Після 40 днів суворого посту спробувати хочеться всього. Однак лікарі радять виходити з посту дуже обережно, адже організм може отримати чималий стрес.

Про це повідомляє ТСН.

Не поспішати


До колишнього режиму харчування слід повертатися поступово. Виходити з посту слід дуже обережно. Звичайно на Великдень очі просто розбігаються по святковому столу та хочеться спробувати всього, однак цього робити не можна. Попереду пасхальний тиждень, і ще встигнете всього наїстися. Спочатку потрібно поєднувати пісну їжу і звичайну, але дуже маленькими порціями.

Всього одне великоднє яйце


Головний атрибут святкового столу – освячені пасхальні яйця. Дієтологи радять у Великдень з'їсти лише одне яйце. Тому що цей продукт важкий і для організму, який постив 40 це може обернутися неприємностями. Протягом кількох наступних днів бажано вживати не більше двох яєць на день.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Мікс зі страв


Потрібно пам'ятати про те, що різноманітність страв піде не на користь – краще спочатку обмежитись однією стравою, до того ж з'їсти всього 1-2 шматочки.

Пам'ятайте, що молочний білок засвоюється краще, ніж м'ясний чи рибник. Тому почніть з молочних продуктів.

Можна почати святкову трапезу з сирної паски, приготовленої з нежирного сиру. Ізнову ж таки, їсти потрібно дуже малими порціями.

Під час наступного приймання їжі (краще на наступний день) спробувати шматочок нежирної риби, бажано, тушкованої. І тільки через 2-3 дні можна скуштувати нежирного м'яса, краще курячого. Не ковбаси або сосисок, а саме м'яса, яке приготоване в домашніх умовах.

Змішування у тарілці одразу кількох страв буде дуже важкими для травлення.

Прислухайтеся до організму

Якщо після їди відчуєте дискомфорт, значить, потрібно зачекати відкласти цей продукт на кращі часи. Замініть його іншим, більш легким.

Не забувайте побільше рухатися в перервах між їжею, щоб полегшити процес травлення. Потрібно пити багато води, але намагайтеся не запивати їжу, а пити через годину-дві після приймання їжі. Найкраще випити півсклянки води до їжі.

Готові ферменти


Роботу шлунка можна полегшити за допомогою готових препаратів – ферментів, оскільки власних ферментів в організмі під час посту поменшало, і вони не в змозі впоратися з важкою їжею.

Сміливо вживайте зелень і спеції, які допоможуть організму увійти у звичну колію. Не забувайте про те, що для нормального травлення організму потрібна клітковина: овочі та фрукти.

А от свіжа випічка не піде на користь. Також краще не поспішати з цукерками, солоними горішками та чіпсами. ваша ідеальна їжа зараз - кисломочні продукти.

Алкоголь

Зі спиртним теж слід бути обережними. Алкоголь у малих дозах сприяє травленню, а у великих – отруює організм. Можна випити трохи червоного вина.

Нагадаємо, експерти розповіли, скільки коштує зібрати великодній кошик українцям, полякам та білорусам.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали про головні традиції на Великдень.

Також Знай.ua писав про те, що лікар Комаровський розповів, що відбувається з дітьми при нестачі кальцію.