Неймовірна історія, гідна похвали і наслідування для кожного сталася в селі Мартинівка, що на Дубенщині Рівненської області. Житель села - Тарас Стець власноруч звільнив ліс від склотари і зібрав тонни пляшок.

Тарас Стець

Про це повідомляє спільнота "Знай більше" в соціальній мережі Facebook.

"Тарас Стець - інвалід з дитинства, але всупереч хворобам він кілька років поспіль ходив у ліс і прибирав його від склотари, яку роками викидали в лісі невідомі. За два-три роки накопичилося кілька тонн пляшок з-під пива, горілки та інших спиртних напоїв. Зараз він ледве чує на ліве вухо, але не говорить. З рідними спілкується жестами, які самі з часом придумали. Дуже любить чистоту і порядок, а також - прогулянки по лісі, з яких і почалося прибирання лісосмуг від склотари, яку приновив в одне місце - недалеко від дому" - розповідає його сестра Ірина Климова.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

За минулі дні багато людей дізналися про вчинок Тараса і вирішили самостійно вивезти тонни сміття, що він назбирав. Сестра розповідає, що прибирати ліс Тарас почав роки 3 тому.

"Почав носити це скло років 3 назад, а може і 4. Ніхто не допомагав. Це була його власна ініціатива, до якої він нікого не запрошував. Взагалі, він сам собі вигадав такий розпорядок дня: коли мій чоловік вдома, то Тарас теж вдома і дивиться телевізор... А коли чоловік на роботі, то брат теж йде на свою "роботу-прогулянку". Любить ходити за 1 км в сусіднє село до нашої бабусі і по дорозі завжди збере сміття, яке трапляється (пакети різні) і відразу бабі в плиту." - згадує Ірина.

Тарас Стець

Хлопець збирав пляшки і сортував з кольорами, а коли гори сміття вже досягли неймовірних розмірів, то його родина задумалася про те, що потрібно це все вивезти з лісу і тоді вже відгукнулася громадськість.

"На сьогодні ми маємо понад 400 грн від благодійників з різних куточків України. Ці кошти ми витратимо на паливо - мастильні матеріали, щоб вивезти залишки скла, тому що за раз усе не вивезти. Там мішків з пляшками ще на 2 рази точно. А от місцева бюджетна комісія, на скільки мені відомо, відмовила Молодіжній раді в якій - небудь допомозі. Та трохи прикро, але нічого. Головне, що Тарас своїм прикладом показав суспільству і країні в цілому, що потрібно любити природу і кожен в змозі прибирати в лісі, а краще - не смітити"- підсумовує Ірина.

Нагадаємо, в Україні з'явилися перші інспектори з паркування

Як раніше повідомляв "Знай.ua", українцям показали повний список заборон для держслужбовців

Також портал "Знай.ua" писав про те, що українські магазини покарають за прострочені продукти