При виборі м'яса для шашлику варто враховувати не тільки його вартість. Важливо знати кілька критеріїв, які дозволять вам приготувати найсмачніший шашлик на травневих святах.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВИД М'ЯСА
Для шашлику найчастіше вибирають свинину. Вона досить м'яка і з неї неважко зробити соковитий шашлик. Обов'язково при виборі варто звернути увагу на колір: він повинен бути рожевим, жиру в м'ясі повинно бути мінімальна кількість. Краще всього брати ошийок.
Яловичину рідко вибирають для шашлику, так як це досить жорсткуватий вигляд. Краще вибирати м'ясо з більш світлим відтінком, якщо ви все ж вирішите вибрати цей вид м'яса.
СВІЖІСТЬ
найважливіший критерій. Свіже м'ясо не має неприємного запаху, навіть найменший запашок – ознака неякісного продукту. Само собою на ньому не повинно бути зайвої рідини, слизу і крові.
М'ясо не повинно бути переморожені. Таке м'ясо навіть у гарному маринаді не перетвориться на смачний шашлик.
МАРИНАД
Ідеальний шашлик не вийде без смачного маринаду. Найбільш прості та ефективні маринади, на яких виходить м'який соковитий шашлик – на луці і мінералці. У першому варіанті потрібно взяти лука в два рази більше, ніж м'яса, порізати його і замаринувати в ньому хоча б на ніч.
Для того, щоб зробити маринад на мінеральній воді на 3 кг м'яса потрібно 1 літр мінеральної газованої води, 2 столові ложки соняшникової олії, сіль і перець.
Нагадаємо, що краще приготувати на травневі свята.
Як повідомляв Знай. ua, медики розповіли, які продукти слід негайно викинути після Великодня.
Знай. ua писав, у скільки обійдуться українцям травневі шашлики.