Українське свято Великдень славиться традиційним символом - писанкою. Яскраве яйце розмальоване у локальні орнаменти - лише видима сторона свята. Зоозахисники розповіли про інший, прихований, насильницький бік такої практики.

Активісти міжнародної організацій "Відкриті клітки" за день Пасхи провели акцію-перформанс на тему жорстокої реальності птахофабрик та виробництва яєць.

Перформанс відбувся 27 квітня о 12:00 біля Музею Культури України в місті Київ. Активісти продемонстрували правду, яка стоїть за яєчною індустрією.

У центрі столиці зоозахисники розташували метровий макет яйця з традиційним писанковим малюнком, який з часом зірвали, оприлюднивши глядачам реальну історію яйця - документальні кадри з птахофабрик. Знімки, що активісти показували перехожим, демонстрували усі жахіття та насильство, що переживають кури-несушки: канібалізм, велика смертність, навмисне травмування виробником, постійна тиснява та стрес, тощо.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

"Яйце, продукт жорстокості та страждання, позиціонується на Пасху як символ духовності та безперервності життя. Але в реальності писанки та яйця-крашанки - результат смертей, страждань та катувать живих істот. Традиції - не даність, у 21-му столітті люди мають почати переосмислювати та відмовлятися від старих практик, які є насильницькими по відношенню до людей і тварин." Ліза Северіна, представниця зоозахисної організації Відкриті клітки Україна

Саме на Великодні свята попит на яйце як продукт відчутно збільшується. Звісно ж, виробники та інформаційний простір наповнений виключно позитивними та щасливими образами тварин, людей та яскравих яєць-крашанок, у той час, як небайдужі зоозахисники намагаються звернути увагу на проблему жорстокого утримання на птахофермах, та показати людям, що є альтернативні та більш гуманні способи утримання птахів.

Нещодавно "Знай.uа" писав, що нелюди жорстоко познущались над собакою: дика холоднокровність вражає, фото 18+.