Минулий місяць був дуже багатим на різні урочистості, пости і релігійні свята: Великий піст, Страсна седмиця, Пасха - і це лише найважливіші урочистості, окрім них була величезна кількість інших, менш важливих для духовного світу свят.

Травень буде не так багатим на свята, але їх все одно буде вистачати, саме тому ми напишемо для вас календар релігійних свят на травень 2019 року, щоб ви нічого важливого не пропустили. Тим більше, що деякі з цих торжеств мають досить цікаві традиції та навіть заборони.

Православний календар на травень

церква
церква

З першого дня травня - середи, по неділю (5 число) ми будемо відзначати перший тиждень після Великодня. Він називається Світлим.

5 травня люди в Україні будуть відзначати початок поминальних днів: Проводи, Гробки, Фомина неділя, Червона гірка. У ці дні прийнято ходити на цвинтар і згадувати про своїх померлих родичів.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

6 травня люди відзначають свято на честь Георгія Побідоносця. Він був римським воїном і став мучеником, який помер через свою віру.

7 травня - велике релігійне свято Радоница. У цей день люди намагаються розділити радість Великодня зі своїми померлими родичами.

8 травня, п'ятниця - День апостола і євангеліста Марка.

9 травня, неділя - в релігійному календарі День пам'яті померлих воїнів.

А наступне православне свято буде лише 18 травня. В цей день будуть відзначати відразу два релігійних свята: ікони Божої Матері "неуповаєма чаша", а також День пам'яті святої великомучениці Ірини.

21 травня, у вівторок - церква вшановує пам'ять апостола і євангеліста Іоанна Богослова.

22 травня, в середу - свято Перенесення мощей святителя Миколая Чудотворця.

А крім цього є досить цікава традиція травня, про яку знає далеко не кожна віруюча людина. У цьому місяці люди по середах і п'ятницях намагаються тримати одноденні пости. Тобто в травні у нас буде 8 днів посту: 8, 10, 15, 17, 22, 24, 29 і 31 травня.