1 травня 2019 року в Україні повинна була з'явитися функція перенесення мобільного номера до іншого оператора.

Готувалася довгоочікувана функція протягом багатьох років. Перед запуском українців запевняли, що все буде працювати.

Але вийшло як завжди: вихідний став причиною, по якій функція не заробила.

"В будь-якому випадку, навіть якщо заявка буде подана 1 травня, в офіційну роботу вона піде лише на наступний день", – каже директор УДЦР Вадим Гулько.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Оператори запевняють, що як тільки настане день запуску, то прямо з півночі можна подати електронну заявку на перенесення номера. За законом, компанія має 24 робочих годин, щоб відреагувати на заявку. Якщо клієнт передумав, він зобов'язаний встигнути протягом 12 робочих годин повідомити про своє нове рішення. Таким чином, кажуть в lifecell, перші перенесені номери можуть з'явитися не раніше 6 травня 2019 року.

Оператори заявляють, що вся робота по впровадженню послуги завершена.

"До повноцінного запуску MNP ми готові", – підкреслює Вадим Гулько з УДЦР.

"Сподіваємося, що всі компанії, які задіяні в цьому процесі, також технічно готові і синхронізували свої системи з адміністрацією централізованої бази даних", – кажуть у "Київстар".

А в Vodafone, у свою чергу, заявляють, що чекають підключення ЦБД.

Найбільші надії на функцію перенесення номера покладає Lifecell.

"Запуск MNP – це переломний момент, коли в силу вступають нові правила гри на ринку мобільного зв'язку. lifecell завжди був драйвером впровадження послуги MNP в Україні, і ми ретельно готувалися до цього заздалегідь. Тому з нашого боку станом на 1 травня буде готове все, щоб абоненти могли скористатися своїм правом вільно обирати оператора і більше не залежати від номера. І ми сподіваємося на своєчасне і успішний запуск послуги", – кажуть в Lifecell.

Нагадаємо, Kyivstar запропонував абонентам самотність

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Як змінити мобільного оператора і зберегти номер

Також Знай.ua" писав про те, що Тарифи Kyivstar різко стрибнули вгору