Початок травня в Україні видався дощовим. За прогнозами синоптиків у найближчі вихідні на більшій частині території країни обіцяють дощі з грозами, і навіть оголосили штормове попередження.

Цю інформацію повідомили в Укргідрометцентрі.

Субота, 4 травня

Дощ в Україні
Дощ в Україні

На суботу, 4 травня у центральних, Одеській, Миколаївській, Сумській і Харківській областях оголошено штормове попередження - очікуються грози, місцями град і шквали 15-20 м/с (І рівень небезпеки).

На заході України будуть дощі з грозами, а стовпчики термометрів покажуть 16-18 градусів, на Закарпатті до +20. У центральних областях і на півночі скрізь дощі з грозами і трохи тепліше – 18-20 градусів тепла.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Дощі
Дощі

На сході погода буде трохи відрізнятися: дощі з грозами у Харківській і Луганській, а в Донецькій і Дніпропетровській – сухо і сонячно. Температура повітря до +22.

На півдні країни очікується приблизно така ж погода. Дощі з грозами в Одеській і Миколаївській областях, в інших областях регіону без опадів. Температура повітря 19-23 градуси.

Неділя, 5 травня

погода
погода

В цей день грози нарешті покинуть Україну, і стане менше дощів. Так, мокро буде на заході країни – там скрізь йтимуть дощі і температура 16-18 градусів.

На решті території країни без опадів і температура повітря 20-23 градуси, на сході до +24. Нічна температура на вихідних буде в районі 10 градусів тепла.

погода в Україні
погода в Україні

Нагадаємо, що сьогодні, 3 травня практично по всій території України очікуються рясні денні дощі. Пощастить з погодою тільки Харківській, Полтавській та Дніпропетровській областям, а також півдню країни, там очікується висока температура повітря і повна відсутність будь-яких опадів. При цьому у всіх областях України йде поступове і впевнене підвищення температури.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сьогодні українці відзначають особливе свято у яке обов'язково слід зробити важливу річ для того, щоб висловити свою повагу до наших предків.

Також "Знай.uа" писав, як сьогоднішній день пройде у різних знаків зодіаку і кому сьогодні необхідно розслабитися, а який знак повинен бути вкрай обережним у своїх діях і словах.