Українських воїнів госпіталізували з сильним отруєнням на Львівщині.

Про це стало ясно з повідомлення прес-служби Західного територіального управління Нацгвардії в Facebook.

У прес-службі повідомили, що перша група військових була госпіталізована 29 квітня. Бійці скаржилися на погане самопочуття і розлад травлення.

Через день до лікарні потрапили ще 30 військових, у яких знайшли ті ж самі симптоми.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Наголошується, що в їдальні військової частини харчуються приблизно 300 бійців, але у інші солдати не скаржилися на погане самопочуття. Експерти взяли зразки продуктів харчування і відправили на аналізи.
Також відомо, що 28 квітня майже всі військові перебували у Львові для забезпечення правопорядку. Багатьох відвідували родичі.

Варто нагадати, що

Виявилося, що є продукти, які можна спокійно з'їсти після кількох тижнів, місяців і навіть років після закінчення терміну придатності.

Про це стало відомо завдяки заявою гастрономічного фахівця, професора Джудіт Еванс для видання "Mail on Sunday".

Так, за словами експерта, щорічно у Великобританії позбуваються тонн прострочених продуктів. Тим не менш, велика частина з них досить безпечна для людини в якості їжі ще кілька днів, а то і місяців. А вся причина в тому, що магазини використовують дати "показувати до" і "придатний до", щоб чергувати продаж молочних продуктів, риби, м'яса і салатів, які можуть викликати сильне харчове отруєння.

Саме із-за цих "маніпуляцій" 7,3 млн тонн овочів, хліба, сушених продуктів, фруктів викидаються передчасно, через закінчення терміну придатності на ярликах, хоча за фактом продукти ще можна реалізувати, - з цією метою деякі європейські супермаркети навіть почали прибирати ярлики з таких продуктів, щоб уникнути марних втрат сільських господарств.

Нагадаємо, Медики розповіли, які продукти слід негайно викинути після Великодня

Як раніше повідомляв "Знай.ua", На Вінниччині поминальний обід мало не відправив натовп в могили

Також "Знай.ua" писав про те, що Цей популярний дієтичний продукт може вас вбити