Червень і липень поточного року обіцяють бути аномально жаркими в нашій країні, при цьому температура повітря підніматиметься вище +30 градусів. Однак, незважаючи на сонячну погоду, варто очікувати кількох дощових днів, про що синоптик Леонід Горбань заявив під час бесіди з журналістами 24 каналу.

У травні температура повітря в Україні буде поступово прогріватися, і підніметься до позначки +24… +26 градусів.

Аномальна спека

Перший літній місяць буде супроводжуватися похолоданням і нетривалими опадами, проте вже з другої декади прийде справжня спека. Стовпчики термометрів, починаючи з середини червня піднімуться до позначки в 30 градусів тепла і перевищать її.

Синоптик стверджує, що температура сягатиме +29… +33 градусів, а в липні температура буде такою ж спекотною. Саме у другому місяці літа висока температура протримається довше. Спека почнеться з 6-7 числа і протримається до 9-10 серпня. За цей місяць вона перерветься лише пару-трійку разів незначним похолоданням і опадами з грозами, однак не варто сподіватися на істотне зниження температури повітря.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Аномальна спека

Нестерпна спека почне спадати лише в другій половині серпня - до кінця останнього літнього місяця температура повітря знизиться до +19 +22 градусів, а також почнуться дощі.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики розповіли українцям, до чого готуватися на майбутні травневі свята. Згідно з їх інформацією, 8 і 9 травня майже всі територію України накриють дощі, а найвищою температура буде на сході та півдні нашої країни – там стовпчики термометрів піднімуться до +23 градусів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": 1 травня в місті Сокиряни Чернівецької області вдень пройшов сильний сніг. Відповідне фото свого засніженого двору виклала на своїй сторінці у Facebook місцева мешканка Лариса Тулюлюк. До вечора він уже почав танути, а місцеві жителі були шоковані раптовою зміною погоди.

Також "Знай.uа" писав, що народний синоптик Леонід Горбань розповів, якою буде погода протягом усього травня. Він стверджує, що місцями температура повітря сягне позначки +20 градусів, однак при цьому слід готуватися і до рясних опадів.