Помер відомий харківський історик і антикознавці Мартем'янов Олексій

4 травня, в суботу, наш світ покинув Мартем'янов Олексій, який був відомим істориком, антиковедом, доцентом кафедри стародавнього світу та середніх віків у Харківському Національному університеті ім. В. Н. Каразіна.

Про трагедію повідомляє прес-центр університету.

Мартемьянов в 1978 р. закінчив історичний факультет ХДУ ім. А. М. Гіркого (ХНУ). З 1978 по 1980 рр. працював учителем історії в СШ №73 Харкова. У 1980-1981 рр. — керівник історико-археологічних гуртків Будинку піонерів Московського району Харкова, у 1981-1987 рр. — лаборант в Харківському авіаційному інституті їм. Н. Е. Жуковського.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

З 1987 викладав на кафедрі історії СРСР ХДУ ім. А. М. Гіркого. У 1990 р. захистив кандидатську дисертацію, з 1992 р. був доцентом кафедри історії стародавнього світу та середніх віків ХНУ.

Крім цього, він зумів написати і захистити трохи більше 60-ти наукових публікацій, які виходили в таких країнах, як Україна, Росія і Болгарія.

Варто нагадати, що Народна артистка України Леонора Еллінська померла 4 травня.

Про смерть прими-балерини повідомили в Facebook-спільноті "Дніпропетровського академічного театру опери та балету".

У повідомленні зазначено, що вона належала до числа тих, хто починав славну біографію Дніпропетровського балету і всієї України.

Варто відзначити, що на сцені вона встигла втілити в життя образи Одетти-Оділлії в "Лебединому озері", Аврори у "Сплячій красуні", Фрігії в "Спартаку", Мавки в "Лісовій пісні", Ширін в "Легенді про кохання", Геро - "Багато шуму з нічого", Аліман - "Материнське поле", "Мерседес" - "Дон Жуан" та ін

Користувачі відразу ж відреагували на сумну новину, побажавши близьким і рідним не падати духом і поділилися особистими спогадами про зірку.

"Знала Леонору Михайлівну особисто. Це був напрочуд світлий і чудова людина. Пам'ятаю її неймовірно ніжну посмішку ... Пам'ятаю той час, коли вона створювала свої образи. А вперше побачила її у виконанні 7-го вальсу Шопена. ТАК більше ніхто не виконував цей вальс. Наче пір'їнка"

Нагадаємо, Померла геніальна актриса

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Помер відомий український вчений

Також Знай.ua" писав про те, що Помер колега Володимира Зеленського