В. о. міністра охорони здоровья Уляна Супрун, яка у своїх щоденних блогах в соцмережах дає поради українцям, написала кілька рекомендацій про миття рук. Про це вона просвітила українців на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Чисті руки потрібні всім! ▪ Ми часто торкаємося своїх очей, носа і рота, не усвідомлюючи цього. Таким шляхом патогенні...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zondag 5 mei 2019

Супрун розповіла про те, чим загрожує звичка не мити руки.

Ми часто чіпаємо свої очі, ніс і рот, не усвідомлюючи цього. Таким шляхом патогенні організми з брудних рук можуть потрапити в організм, викликаючи різні хвороби. Приміром, через брудні руки передаються кишкові інфекції та грип. Мікроби з брудних рук можуть потрапити в їжу і напої, поки ми готуємо або споживаємо їх.
Мікроби з немитих рук можна перенести на інші предмети - поверхні меблів, поручні, стільниці або іграшки, а потім перенести на руки іншої людини. Якщо торкатися брудними руками обличчя - можуть виникнути проблеми з шкірою.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також Супрун шокувала українців тим, що мити руки потрібно тільки милом, адже популярні антисептики зовсім не ефективні.

"Нам треба ретельно мити руки водою з милом. Миття рук просто водою без мила і витирання недостатньо ефективно. Мило і його пінка допомагають змити бруд і мікроби. А ось популярні антисептичні спреї не усувають бруд і можуть викликати резистентність деяких бактерій." - пише міністр.

Уляна впевнена, що чисті руки зможуть уберегти від лікування антибіотиками:
"Чисті руки захищають нас від хвороб і зменшують потребу в лікуванні антибіотиками".

Українці в коментарях пишуть свою думку на цей рахунок:
"У мене пунктик - мити руки після вулиці, туалету, грошей .... Інакше відчуття бруду на руках", "А якщо не представляється можливим вимити руки, а потрібно потерти око, що робити? І знову не можна використовувати антисептик?", "Через немиті руки також передаються яйця глистів", "Сподіваюся, що У. Супрун робить ці публікації не власноруч."

Нагадаємо, спеціалісти розповіли, які продукти безпечн споживати навіть після закінчення терміну придатності.

Як повідомляв портал Знай.ua, Супрун попередила аптеки про гігантські штрафи.

Також Знай.ua писав про те, що Супрун розповіла, як утриматись від переїдання на свята.