Держлікслужба готує зміни в законі на прохання Міністерства охорони здоров'я, щоб підвищити розміри штрафів і ввести кримінальне покарання за продаж ліків без рецепта, про що повідомляє Хвиля.

З цього приводу Уляна Супрун заявила: «Через те, що багато років користувались антибіотиками неправильно, зараз дуже багато туберкульозу або інших хвороб, які вже не можуть лікуватися тими ж антибіотиками, тому що вже є резистентність (стійкість) до них».

Уляна Супрун

Вона підкреслила, що на засіданні Кабміну затвердили стратегію для боротьби саме зі стійкістю до антибіотиків: «Краще, щоб люди не могли мати такий вільний доступ, адже в більшості випадків не потрібно лікуватися антибіотиками, коли є вірусне захворювання… І ми повинні звузити причини, чому ми користуємося ними».

В даний час за подібне порушення аптека може отримати штраф на цілих 120 гривень.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Раніше ми вже писали про те, що з 1 квітня програму "Доступні ліки" реформували. Медпрепарати українці зможуть отримати безкоштовно, або з незначною доплатою. Приємним нововведенням стане те, що не треба збирати купу довідок, однак тут знадобиться мобільний телефон.

Уляна Супрун

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що діти та літні люди - найбільш беззахисні верстви населення будь-якої держави. Реальність такого, що і державі ні ті, ні інші не потрібні. Доказ цього опубліковано на сторінці однієї з популярних спільнот Харкова в соціальній мережі Instagram.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в Україні вже стартував сезон "шашличних" вихідних та паркового відпочинку. Варто відзначити той факт, що в таких місцях можна наткнутися на використані шприци або голки. Про це питання вже потурбувалася блогероміністр Уляна Супрун і у соцмережі Facebook дала українцям кілька порад.

Також "Знай.uа" писав, що відома своїми порадами блогероміністр Уляна Супрун знову взялася за своє і розповіла українцям про "непотрібність" швидкої допомоги. Так, за її словами, у більшості випадків громадяни України викликають "швидку" тоді, коли вона не потрібна.