Влітку буде сонячна та тепла погода. Однак, попри сонячну погоду, варто очікувати кількох дощових днів в кінці літа.

Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань.

Зараз погода не тішить українців, адже вже другий тиждень йдуть дощі. Але синоптик все ж заявляє, що пізніше у травні температура повітря в Україні буде поступово прогріватися. За словами Горбаня, воно досягне позначки +24… +26 градусів.

Перший місяць літа у свою чергу почнеться похолоданням і короткими дощами. Справжню ж спеку українці зможуть відчути з другої декади червня. Стовпчики термометрів з 14-15 червня перевалять за позначку в 30 градусів тепла.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"Температура буде доходити до +29 +33 градусів. У липні температура буде такою ж гарячою", - сказав синоптик.

Синоптик зауважив, що саме в липні спекотна погода протримається довше. Спека почнеться з 6-7 числа і затягнеться до 9-10 серпня. За цей місяць її на два-три дні буде переривати несильно похолодання з грозами, але різкого стрибка температури вниз чекати не варто.

Аномальна спека почне спадати лише в половині останнього місяця літа. До кінця серпня температура повітря опуститься до +19 +22 градусів і нижче, почнуться дощі.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики розповіли українцям, до чого готуватися на майбутні травневі свята. Згідно з їх інформацією, 8 і 9 травня майже всі територію України накриють дощі, а найвищою температура буде на сході та півдні нашої країни – там стовпчики термометрів піднімуться до +23 градусів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": 1 травня в місті Сокиряни Чернівецької області вдень пройшов сильний сніг. Відповідне фото свого засніженого двору виклала на своїй сторінці у Facebook місцева мешканка Лариса Тулюлюк. До вечора він уже почав танути, а місцеві жителі були шоковані раптовою зміною погоди.

Також "Знай.uа" писав, що народний синоптик Леонід Горбань розповів, якою буде погода протягом усього травня. Він стверджує, що місцями температура повітря сягне позначки +20 градусів, однак при цьому слід готуватися і до рясних опадів.