У мережі показали, як зараз виглядає дітище Ахметова – донецький стадіон "Донбас Арена", де в 2012 році проходив Чемпіонат Європи з футболу.

Житель окупованого Донецька Ігор Полтавець прогулявся навколо стадіону "Донбас Арена" з відеокамерою та зафільмував той жалюгідний стан, у якому зараз перебуває колишня грандіозна будівля.

Побудована в 2009 році за 400 млн доларів донецька Донбас Арена сьогодні стоїть закинутою і має вбогий вигляд.

З початку бойових дій стадіон став основою Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, розповів Полтавець.

"Тут була основна база роздачі гуманітарної допомоги. Сюди приїжджали фури з гуманітаркою, все складували, тут також був склад. Але через якийсь час місцева влада вирішила стадіон націоналізувати і вирішили, що пенсіонерам гуманітарка не потрібна. Хоча свого часу пенсіонери лиш на неї і виживали", - розповів донеччанин.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також він зробив фото з зони кас, де досі збереглися оголошення Гумштабу. Але самі каси з 2014 року не працюють. За його словами, зараз всі паркомати на в'їзді розбиті.

Біля стадіону в якості ландшафтного дизайну була створена штучна водойма, в якій раніше плавали червоні коропи та екзотичні качки.

Сьогодні у водоймі рибалять місцеві браконьєри, зокрема і нинішні співробітники стадіону. Так, донеччанин помітив одного з таких рибалок. При цьому біля ставка встановлена інформаційна табличка, яка забороняє вилов риби.

А 30-тонний гранітний "футбольний" м'яч біля входу на стадіон, який визнали найбільшим обертовим м'ячем у світі, зупинився і похмуро стоїть, як німий докір.

Нагадаємо, раніше італійський фотограф Джорджіо Бьянчі зробив серію знімків, на яких видно, як тепер виглядає донецький стадіон "Донбас Арена".

Як повідомляв портал Знай.ua, окупанти вивезли з території "Донбас Арени" все майно.

Також Знай.ua писав, Ахметову віддали залишки обленерго: тепер олігарх контролює понад 80% теплової енергогенерації.