Радониця

Це свято завжди відзначають у вівторок на другий тиждень після Великодня. Це день поминання покійних і вважається Великоднем для покійних. У день Радониці православні християни розділяють радість свята Пасхи і воскресіння Христа з тими членами Церкви, які вже залишили цей світ. Тому в цей день ще і проводяться поминальні дні.

Всесвітній день боротьби з астмою

День проводять в кожний перший вівторок травня за підтримки ВОЗ. У 1998 році він пройшов вперше, на честь Всесвітнього форуму з бронхіальної астми. Його відзначали в 35 країнах, а з кожним роком їх стає все більше. І відзначають його, щоб привернути більше уваги до тієї проблеми, що частота захворюваності зростає, що потрібно підвищити якість допомоги хворим і щоб люди більше знали про астму.

Православні свята:

  • День пам'яті мучеників Сави Стратилата і з ним 70-ти воїнів.
  • "Молченської ікони Божої Матері.
  • Седмиця 2-га після Пасхи. Поминання покійних. Радониця.

Овсій — Овсы отсей

В цей день наші предки вірили, що гне до землі і до людей чіпляється маєта, меланхолійний стан. Щоб позбавитися від неї потрібно було читати молитви і вмиватися святою водою. Також до цього дня вже треба було посіяти овес. Вважається, що сіяти його можна, як тільки розпуститься береза або з'являються крилаті мурахи, або ж, коли починає летіти пух з верби. Крім того, вважалося, що урожай буде хорошим, якщо у цей день з'явилося багато комарів.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Народні прикмети на 7 травня

Іменини в цей день

Олексій, Валентин, Єлизавета, Інокентій, Овсій, Йосип, Леонтій, Микола, Сава, Сергій, Фома

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.