У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті святих мучеників Євсевія, Сави, Єлизавети і 40 інших. Інші назви свята: «Овсій», «Овсій — овес відсій», «Єлизавета чудотвориця», «Сава». Як вважали в народі, в цей день гнуло до землі, до людини муєта чіплялася. Свята Єлизавета допомагала від тяжкості позбутися. Селяни сіяли овес. Також відзначають церковне свято і поминальний день Радониця. Який завжди проводять на дев'ятий день після Великодня.

Раніше наші предки вважали, що до цього дня треба вже посіяти овес, не важливо, якою була погода або стан грунту. Особливо добрим знаком було, якщо з'являлося багато комарів до цього дня.

Народні прикмети на 7 травня

Щоб був гарний урожай у цей день потрібно накрити стіл з вівсяними стравами: хлібом з вівсяного борошна, печивом, супом з вівсяної крупою і овочами, а також вівсяною кашею і киселем. Особливо важливо приготувати млинці з вівсяного борошна. Слід також дати якусь вівсяну їжу бідним і знедоленим.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Ще вважається, що сьогодні до людей чіпляється маєта, це такий апатичний сумний стан, коли людина не може зрозуміти, що у неї болить. Щоб вона не пристала, потрібно кожному членові сім'ї випити три ковтки святої води і вмитися нею.

На Радоницю є традиція приходити на кладовище і приносити на могили поминальні дари у вигляді цукерок, киселю, крашанок, млинців, пирогів та іншої випічки. Так як є повір'я, що душі померлих приходять на землю, щоб відсвяткувати настання Великодня. Сьогодні потрібно дати милостиню нужденним і попросити їх пом'янути померлого. Потрібно, щоб був світлий і радісний настрій, згадують хороші моменти з життя померлих. Також вважається, що хто першим прийде в цей день на кладовищі, тому будуть вдячні і будуть захищати мертві.

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.