Що означає ім'я Іван

У імені є давньоєврейська форма Іван. Само ім'я перекладається як «благодать Божа» чи «Яхве (Бог) помилував, змилостивився». Ім'я має безліч інших форм в різних країнах: Жан, Джон, Ян, Ганс, Джованні, Юхан, Хуан, Янніс.

Який характер в Івана

Хлопчики Івани можуть бути тихими, а можуть – буянити і бути непосидами. У Іванів якості суперечливі: ніжність і жорстокість, доброта і злість, сила, хоробрість. Зазвичай в такого чоловіка багато інтересів, часто захоплюються новими справами і у них все добре виходить.

Професії Іванів можуть бути абсолютно різними: програмісти, поети, льотчики, лісоруби, лікарі. Непогано складаються стосунки з друзями. При застіллі намагається збирати велику компанію і веселитися. Хоча часто Івани щедрі, але бувають і дуже скупі. Іван не любить політики і громадські теми, йому більше по душі рибалка.

Іван. Значення імені та характер

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Якщо жінка вирішила пов'язати з Іваном життя, то їй потрібно знати, що життя буде відчайдушним, гості не закінчуються, а суперечності в характері чоловіка будуть виникати постійно і до них не пристосуватися. Зазвичай Івани довірливі і чуйні, але можуть і приревнувати.

Сумісність з жіночими іменами

Найкраще відносини складаються з жінками: Алла, Валентина, Василина, Дар'я, Катерина, Єлизавета, Зоя, Ірина, Клавдія, Марія

Погано і важко будуються відносини з володарками ім'я: Варвара, Олена, Зінаїда, Лариса, Лідія, Надія, Римма, Майя, Нора

Знамениті Івани:

  • Іван Мазепа - державний та політичний діяч, учасник Північної війни. З 1687-гетьман Війська Запорозького лівого берега Дніпра, а з 1704 року, після об'єднання Лівобережної і Правобережної України.
  • Іван Сірко - подільський шляхтич, козацький ватажок, кальницький полковник, легендарний кошовий отаман Запорозької Січі й усього Війська Запорозького Низового.
  • Іван Карпенко-Карий, український письменник, драматург, актор, ерудит, один з корифеїв українського побутового театру.
  • Іван Петрович Котляревський - український письменник, автор «Енеїди».
  • Іван Франко - український письменник, поет, белетрист, вчений, публіцист.
  • Іван Бассо - професійний італійський велогонщик.
  • Іван Айвазовський - всесвітньо відомий російський художник-мариніст.

Іван Айвазовський

Листівки і поздоровлення з днем Вані

В День Ангела, Іване, бажаю я любові
І від душі успішних перемог,
Натхнення, щастя світлого, здоров’я,
І хай тебе оберігає Бог!

***

Вітаю із днем ангела, Іване,
Бажаю тобі успіхів і процвітання,
Хай доля зробить з тебе пана,
І здійсняться сьогодні всі твої бажання!

***

Хай доля, удачу на крилах несе,
Хай радісним буде життя і щасливим,
Що ти побажаєш – хай здійсниться все,
Хай шлях твій буде легким і красивим!

Зі святом Івана вітаю,
Щастя, радості бажаю.
Щоб у домі був достаток,
Й носив штани без латок.
Щоб замріяне збулося,
Мов у казці щоб жилося.
Хай небо зорепадом чарує,
А сонечко ясне веселку дарує.

Цієї прекрасної днини,
Святкуєм твої іменини.
Іван Хреститель якого носиш ім’я,
Подарує щастя, здоров’я на усі літа.
Щоб була щасливою твоя сім’я,
Бажаю достатку, радості, добра.
Хай ангел в дорозі тебе проводжає,
Й від усякого лиха тебе захищає.

***

Нехай у день твого святого,
Ангел сил додасть до всього,
Щоб життя не було сірим,
Хай додасть наснаги й віри,
Перемог на кожнім кроці,
Досягати без вагання,
З днем ангела Івана,
Прийми привітання!

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.