У Києві в посольстві Данії вже восьму добу перебуває дворічний хлопчик із Запоріжжя. Його мама українка, а батько громадянин Данії. Чоловік планує вивести дитину на свою Батьківщину.

Мати хлопчика, Анастасія Могенсен, 3 травня заявила про викрадення дитини. Як повідомила президент громадського об'єднання "Всеукраїнське об'єднання - Захист прав матері" Аліна Левченко, батько планує вивезти дитину за кордон.

"Мама не має доступу до дитини", - розповіла вона.

Сама ж Анастасія розповіла, що хлопчик восьму добу перебуває у тісній кімнаті, а вона не може з ним побачитися.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Він сидить в маленькій кімнатці без жодних умов для існування такої маленької дитини. Тому я дуже прошу якось вплинути на посольство або на когось, хто може дати мені дозвіл забрати дитину в нормальні умови", - заявила Анастасія.

‼️Звернення Насті до громадськості, представників ЗМІ, влади, нової команди, старої та всіх небайдужих‼️ Допоможіть нам захистити українську дитину!!!🙏🙏🙏

Geplaatst door Alina Levchenko op Woensdag 8 mei 2019

Правозахисниця додала, що в посольстві Данії матері дитини вдалося побачитися з колишнім чоловіком, проте її досі не пустили до малюка. Крім того, до хлопчика не пустили медпрацівників, які могли б оцінити стан дитини.

‼️‼️‼️ Посольство Данії утримує українську дитину ‼️‼️‼️ Матері не показали дитину та до дитини на засвідчення стану її здоров‘я не допустили швидку допомогу!!!!

Geplaatst door Alina Levchenko op Woensdag 8 mei 2019

На ситуацію відреагував міністр закордонних справ Павло Клімкін. Він заявив, що контактує з главою МЗС Данії Андерсом Самуельсеном.

"Зараз вкрай важливо, щоб данське посольство вчинило по-людськи і дозволило матері побачити свого дворічного сина, а також допустило до дитини медиків. Адже це ще більше підливає масла в вогонь і без того складної ситуації", - написав Клімкін.

Він запевнив, що ситуація має зрушити з мертвої точки.

Нагадаємо, у Києві біля посольства Росії прогримів вибух: перші подробиці.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Центр Харкова перетворився на пекло

Також "Знай.ua" писав про те, що благав про допомогу: в Києві серед білого дня викрали дитину.