У неділю, 12 травня, в Україні відзначається День матері. У цей міжнародний день прийнято вітати всіх мам і дякувати їм за те, що вони роблять.

День матері відзначали з найдавніших часів: у Стародавній Греції, наприклад, шанували матір усіх богів Гею, а в Римі - Кибелу. У Середньовіччі матері також користувалися величезною повагою, приміром, у багатьох країнах існувала щорічна батьківська неділя, коли працівників відпускали з'їздити до батьків.

Подякувати за міжнародне свято День матері американці Анні Джервіс. З 1908 по 1910 їй довелося неоднокрано звертатися у державні установи, поки у штаті Вірджинія провели перше свято на честь матері.

Перший День матері в Україні провели у 1930 році у Львові, але пізніше радянська влада заборонила його. Лише після розпаду СРСР, у 1999 році указом президента України було встановлено відзначати День матері у другу неділю травня. У той же день торжество відзначає увесь світ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Традиції Дня матері

У чомусь День матері в Україні схожий 8 березня. У цей день прийнято вітати всіх матерів і вагітних жінок, відвідувати батьків і дарувати один одному подарунки.

Як правило, сини дарують мамам величезні букети квітів, тому в День матері у квіткових магазинах шикуються величезні черги. Ввечері родини збираються за одним столом і влаштовують святкову вечерю, згадують милі моменти зі свого материнства і дитинства. Мами отримують теплі слова подяки за свій величезний труд у вихованні дітей і підтримки.

Нагадаємо, ми зібрали найкрасивіші листівки з днем матері і зворушливі привітання. Вибирайте і відправляйте їх у цей особливий день.

Раніше Знай.uа повідомляв, 5 дивовижних племен, які дотримуються матріархального устрою.

Також Знай.ua писав, в Україні планують офіційно ввести День батька. Відповідний указ ще має підписати президент, проте його вже підтримав уряд.