У Всеукраїнському переписуванні Біблії вже взяло участь близько 16 тисяч людей. Про це каже Юрій Петренко з Українського Біблійного товариства, пише УНН. За його словами, проект набув масштабності по всій Україні. Оригінали сторінок роздали різним церквам і вже на церковному рівні все переписується. Більшу половину Біблії вже переписали.

"Десь місяць тому ми робили підрахунки і, якщо врахувати, що у Біблії майже 32 тисячі віршів, то вже близько 15-16 тисяч зараз переписано", - зазначив пан Юрій.

Очікується, що у переписуванні візьмуть участь 32 тисячі людей. До нього долучаються християни будь-якої конфесії.

"У нас є чотири регіональні центри Біблійного товариства: у Києві, Львові, Харкові та Херсоні. На базі цих центрів є постійні станції рукописної Біблії. Пастори чи священики звертаються до Біблійного товариства та беруть все необхідне устаткування для того, щоб проводити цю акцію. І вже на базі своєї церкви, або на загальноміському чи сільському рівні, проводять її", - додав він.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Якщо переписування встигнуть завершити, то представлять книгу 8 червня, у Національний день молитви за Україну. Якщо не встигнуть, то організатори сподіваються зробити це до кінця року.

Кожна людина переписує по одному віршу на лист паперу формату А3. Всім учасникам дають ручки з чорнилам одного кольору.

Переписані листочки зшиють в одну велику Біблію, яка зберігатиметься у Біблійному товаристві в центрі Києва. Але спершу рукописна книга "подорожуватиме" Україною. Її передаватимуть від церкви до церкви. Додатково буде створена книга пам'яті, там будуть записані імена тих, хто переписував Біблію.

Організатори кажуть, що головна мета переписування - "показати, що представники усіх церков, які є в Україні, всі вони пишуть одну Біблію". Також це має привернути увагу людей до Біблії та написаного в ній, адже це є актуальними для вірян і зараз.

Перепис Біблії стартував минулого року, 2 червня. Тоді святкували Національний день молитви за Україну.

Нагадаємо, РПЦ закликала росіян вмирати за Одесу.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", мережі відреагували на зустріч Зеленського та Епіфанія.

Також "Знай.ua" писав про те, що Епіфаній зворушливо звернувся до Зеленського в світлу Пасху.