Панічні атаки – це відчуття підвищеної тривоги і страху. Вони не є небезпечними для людини, однак, характеризуються сильним переживанням.

Про це розповіла Уляна Супрун у своєму Facebook.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"Багато людей хоч раз у житті переживали таке стан: не знаю, що робити, дуже страшно, повна розгубленість, ноги не слухають, і здається, що зараз станеться серцевий напад або ви втратите свідомість. Відбувається таке несподівано, без видимих на те причин, досягає кульмінації через 10 хвилин і проходить приблизно через півгодини. Це не просто раптове погіршення настрою, це – панічна атака", – пише Супрун.

За її словами, панічні атаки не небезпечні для людини, але сильно лякають.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Супрун зазначає, що найчастіше панічні атаки переживають люди, у яких був колись травматичний досвід. Серед них ті, хто часто перебуває в стресових ситуаціях, люди, які пережили насильство і великі зміни в житті. Панічна атака може трапиться в різних місцях: метро або закрите приміщення.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"Зазвичай панічні атаки тривають від 5 хвилин до півгодини", – повідомляє Супрун.

Якщо трапилася панічна атака, слід взяти себе в руки і приборкати власний страх. Коли тривога почне йти, необхідно сконцентруватися на оточенні і далі займатися своїми справами.

Тим, хто переживає сильну тривогу, допоможе підтримка близьких. Супрун також радить людям, схильним до панічних атак, займатися дихальними вправами.

Також глава МОЗ пропонує розібратися, що саме викликає стрес, не обмежувати фізичну активність, стежити за харчуванням і повноцінно спати, відмовитися кави, алкоголю і сигарет.

Важливо звернутися до невролога або психотерапевта.

"Панічні атаки можуть розвинутися у фобії або обсцесивно-компульсивний розлад, тому їх не можна ігнорувати", – резюмує Супрун.

Нагадаємо, Супрун увігнала українців в ступор черговим ноу-хау

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Супрун вилила на голови українців чергову порцію цінних порад

Також Знай.ua" писав про те, що Супрун розповіла про найшкідливішу харчову добавку