Сьогодні, у неділю, 12 травня, в Тель-Авіві розпочинається церемонія відкриття пісенного конкурсу Євробачення-2019.

На церемонії відкриття будуть присутні всі учасники, а це представники 41 країни. Прикро, але Україна в цьому році на Євробаченні не представлена. Через позицію Національної телерадіокомпанії, яка змусила зняти свою кандидатуру переможниці Нацвідбору - співачку Maruv, нашу країну не представлятиме жоден артист.

Онлайн-трансляцію урочистої церемонії можна буде спостерігати в 19:00 за київським часом на офіційному YouTube-каналі конкурсу.

Планується, що перший і другий півфінали Євробачення-2019 відбудуться 14 і 16, а фінал - 18 травня.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В Україні півфінали і фінал буде транслювати телеканал UA:Перший. Початок заходу о 22:00 за київським часом.

Варто нагадати, що перший півфінал Євробачення 2019 відбудеться у вівторок, 14 травня о 22:00 за київським часом. Другий півфінал - у четвер, 16 травня, а гранд-фінал Євробачення, у ході якого визначиться переможець, який відбудеться в суботу, 18 травня.

Обидва півфінали і фінал пройдуть на грандіозній сцені в Ізраїльському центрі торгових ярмарків і виставок, створеної Флоріаном Видером який до цього був автором Євробачення 2017 в Києві. Раніше організатори шоу заявляли, що цьогорічний конкурс увійде в історію через унікальну церемонію відкриття.

У першому півфіналі, згідно з жеребкуванням, учасники Євробачення 2019 виступатимуть у такому порядку: Кіпр, Чорногорія, Фінляндія, Польща, Словенія, Чехія, Угорщина, Білорусь, Сербія, Бельгія, Грузія, Австралія, Ісландія, Естонія, Португалія, Греція, Сан-Марино.

Нагадаємо, що скоро глядачі дізнаються, хто переможе на конкурсі "Євробачення-2019".