У травні на українців чекає перерахунок субсидії на новий опалювальний сезон. Розраховувати на неї слід лише тим сім'ям, які станом на травень–червень повністю розрахуються за комунальні послуги, про що говориться в повідомленні Today.

Річну субсидію нарахують, виходячи з доходів громадян, які вони отримали у ІІІ-ІV кварталах минулого року. Ті з них, хто станом на травень–червень не погасив борги за компослуги, будуть переведені на безготівкову монетизацію, у разі оплати боргу або укладення договору реструктуризації. Щоб отримати житлову субсидію з травня 2019 року українці можуть звернутися протягом травня і червня в Центр надання адміністративних послуг за місцем проживання.

Субсидії

Згідно з інформацією міністра Розенка, починаючи з 1 травня для 90% субсидіантів буде виконаний автоматичний перерахунок виплат на наступний опалювальний період. В той же час знову із заявою та декларацією про доходи слід буде звернутися: орендарям житла; внутрішньо переміщеним особам; сім'ям, яким субсидія була призначена не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих у квартирі осіб; сім'ям, в яких є непрацюючі люди працездатного віку, у яких або відсутні доходи, або вони менше мінімальної заробітної плати; особам, члени сім'ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства.

Субсидії

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що найвищі виплати в Україні отримують пенсіонери, які належать до окремих груп. Зокрема, мова йде про суддів у відставці, нардепів та інших. Їх винагорода може досягати понад 20 тисяч в місяць. При цьому вже кілька років в Україні діє пенсійне обмеження, яким передбачені найвищі виплати на рівні 14,97 тис. грн.

Як повідомляв портал "Знай.uа": для більшості одержувачів субсидії за квітень і травень (у травні та червні) будуть видаватися у вигляді доплат до пенсій. Ті, хто отримували пільги "живими" грошима на руки, продовжать отримувати їх у відділеннях Ощадбанку.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні зросла заборгованність по виплаті заробітної плати. Попередні п'ять місяців показники скорочувалися, але вже з березня збільшилися на 16,5 млн грн.