У травні відбудеться перерахунок субсидій на наступний опалювальний сезон. Частині українців пільги зарахують автоматично, деяким же громадянам потрібно буде повторноподавати декларації та заяви. Однак це не гарантує призначення.

Українцям пояснили, за яких умови вони зможуть отримати знижку від держави на оплату комуналки.

платіжки

Цього разу субсидія буде призначена тільки тим сім'ям, у яких станом на травень–червень не буде заборгованості за комунальні послуги.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Річну субсидію будуть розраховувати на основі доходів громадян, отриманих у ІІІ-ІV кварталах 2018 року. Сім'ї, які за станом на травень–червень мають борги за комуналку, будуть переведені на безготівкову монетизацію, за умови оплати боргу або укладення договору реструктуризації.

живі гроші

Для призначення житлової субсидії з травня 2019 року громадяни можуть звернутися протягом травня-червня в Центр надання адміністративних послуг у своєму місті.

За словами міністра Розенка, з 1 травня 90% субсидіантів перерахунок субсидій на новий опалювальний сезон буде здійснено в автоматичному режимі.

тарифи

Кому потрібно подати нові заяви на призначення субсидій

- необхідно із новою заявою та заповненою декларацією про доходи звернутися громадянам, які орендцють житло. Законодавсто дозволяє орендарям отримувати пільги на оплату компослуг;

- також для повторного переоформлення слід звернутисявнутрішньо переміщеним особам;

оформлення субсидій

- сім'ям, яким субсидія була призначена не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих у квартирі осіб;

- родинам, в яких є непрацюючі люди працездатного віку, громаднам, які не мають прибутнів або вони менше, мінімальних;

Нагадаємо, в Україні зросла заборгованість по виплаті заробітної плати.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям дадуть можливість не оплачувати платіжки за комуналку.

Також "Знай.ua" писав, що для більшості одержувачів субсидії за квітень і травень (у травні та червні) будуть видаватися у вигляді доплат до пенсій.