У центрі української столиці на вулиці Інститутській приступили до підготовчих заходів щодо зведення меморіалу Героїв Небесної сотні. Але в той же час на цій території до цих пір проводиться експертиза у справі про розстріл людей під час Майдану, про що заявили в Управлінні спеціальних розслідувань Генпрокуратури.

Меморіал Героїв Небесної сотні

У ГПУ також підкреслили, що ні прокурори, ні слідчі дозволу на проведення робіт не давали. З цієї причини заступнику директора з будівництва Національного музею Революції гідності Оксані Моргун направили лист з вимогою про припинення робіт "для збереження ландшафту і обстановки на місцевості, в тому вигляді, в якому вони були у момент подій 2014 року".

У Генпрокуратурі пояснюють свою позицію тим, що в даний час на території, де планується зведення меморіалу, ведуться слідчі експерименти. З цієї причини будівельні чи підготовчі роботи можуть привести до кардинальної зміни ландшафту і перешкодити слідству.

Меморіал Героїв Небесної сотні

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в День матері, який відзначається у другу неділю травня, в столиці нашої країни пройшла хода матерів українських військових, які загинули на Донбасі. В акції взяли участь кілька сотень родичів воїнів, які втратили життя на Донбасі і на Євромайдані, причому всі вони приїхали в Київ з багатьох регіонів країни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": на річницю арешту українського режисера і письменника Олега Сенцова ряд діячів культури провів акцію під назвою "Садіть квіти, а не людей”. Акція пройшла в Хрещатому парку Києва. Небайдужі висадили квіти, а також помістили поряд таблички з в'язнями, яких Кремль відправив у в'язницю.

Також "Знай.uа" писав, що Європейський Союз не буде запроваджувати нові санкції проти РФ через рішення роздавати паспорти жителям Донбасу. При цьому влада нашої країни закликала, навпаки, посилити їх відносно країни-агресора за її неправомірні дії.