Жителі окупованих територій Донбасу, які спокусились на російські паспорти, виявили, що цей документ значно обмежує їхні права.

Оформлені за спрощеною процедурою паспорти громадянина Росії для жителів ОРДЛО мають примітку про "обмежені можливості".

Про це заявив речник Міністерства оборони з питань ООС Дмитро Гуцуляк. Посилаючись на дані Головного управління розвідки, він під час брифінгу 13 травня розповів про те, що російські паспорти будуть дійсні лише на території однієє області РФ.

"За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, серед місцевих мешканців зростає невдоволення особливостями надання російського громадянства. Обурення викликає те, що оформлений паспорт громадянина РФ для більшості осіб матиме примітку про "обмежені можливості" і буде дійсний лише на території Ростовської області", – сказав Гуцуляк.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За даними розвідки, керівництво т.зв. "республіканських силових структур" проводить заходи з виявлення осіб, які виказують невдоволення особливостями отримання паспортів РФ, для проведення з ними відповідної профілактичної роботи.

Зазначається також, що окупанти підвищили рівень агітації місцевих жителів отримувати російські паспорти.

Нагадаємо, 24 квітня Путін підписав указ про спрощену процедуру видачі російських паспортів жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна звернулася до міжнародних партнерів з вимогою не визнавати російські паспорти, видані жителям окупованих територій Донбасу.

Такі дії російської влади фактично дозволяють окупацію Донбасу. Окрім того вони грубо порушують державний суверенітет і територіальну цілісність України.

Також Знай.ua писав, Зеленський відреагував на запроваджену Путіним спрощену систему видачі російських паспортів жителям українських окупованих територій