Президент Російської Федерації Володимир Путін дозволив видавати надавати громадянство Росії жителям непідконтрольної владі частині території Донецької і Луганської областей за спрощеною схемою.

"Встановити, що особи, які постійно проживають на території окремих районів Донецької та Луганської областей України, мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку", – йдеться у документі.

Також в указі зазначається, що заяви про отримання громадянства РФ повинні розглядати протягом 3 місяців після подачі документів.

Володимир Путін
Володимир Путін

Свою думку з цього приводу висловив і Володимир Зеленський,, який сказав:

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

"Я б не радив російським властям даремно витрачати час, намагаючись спокусити громадян України паспортами РФ. Можливо, і знайдеться той, хто досі перебуває під впливом пропаганди. Можливо, хтось зробить це заради заробітку або у спробі сховатися від кримінальних розслідувань".

Також, він вважає, що російський паспорт надає право бути заарештованим за мирний протест і не мати вільних та конкурентних виборів.

А тим часом мережа повниться фотожабами з приводу даного рішення Путіна. Не так давно джерелом сміху стала і публікація в соціальній мережі Facebook, яка супроводжувалася фото із зображенням мавп у клітці, в руки яких передають паспорт громадянина Російської Федерації.

Допис під фото говорить: "Жителі "ДНР" отримують російські паспорти".


Нагадаємо, Зеленський підготував Путіна до жорсткої розмови.

Як повідомляв Знай. ua, у Трампа нарешті звернулися до Зеленському.

Також портал Знай. ua писав, що у мережі з'явилися фото Зеленського на відпочинку.