Нещодавно президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощену процедуру видачі російських паспортів деяким групам громадян України. У свою чергу українська сторона звернулася до міжнародних партнерів з вимогою не визнавати такі паспорти.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з початком функціонування на території Ростовської області Російської Федерації центрів видачі російських паспортів громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях в Донецькій і Луганській областях України", - йдеться в повідомленні.

Президент РФ Володимир Путін
Президент РФ Володимир Путін

Такі дії російської влади фактично дозволяють окупацію Донбасу. Окрім того вони грубо порушують державний суверенітет і територіальну цілісність України.

"Україна звертається до міжнародних партнерів не визнавати і не приймати документи, видані Російською Федерацією громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях в Донецькій і Луганській областях України, в порушення Конституції і законодавства України, а також будь-які правові дії, вчинені з такими документами ", - повідомляють у МВС.

Путін
Путін

Міністерство закликає посилити консолідоване політико-дипломатичний тиск на Кремль з метою дотримання ним норм і принципів міжнародного права, в тому числі шляхом розширення персональних і секторальних санкцій проти держави-агресора.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що Володимир Зеленський висунув жорсткий ультиматум Путіну: "Спільне у нас тільки одне".

Як повідомляв "Знай.ua", Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російського громадянства ще для деяких категорій іноземців.

Також "Знай.ua" писав, що колишній президент Грузії і екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі публічно попросив начальника кримських і донецьких терористів Володимира Путіна не втручатися у справи України.