В Україні з 1 травня скасували прив'язку номера до оператора. Оператора можна змінити, а старий номер - залишити, пише Ліга. Ось вже майже два тижні в нашій країні доступна послуга, яка в Європі та інших регіонах працює десятиліття - мобільний сервіс, що дозволяє зберігати мобільний номер абонента при зміні оператора.

Якщо ваш номер, наприклад, на Київстарі - 067 ХХХ ХХ ХХ, то ви можете перейти, наприклад, на Vodafone з тим же номером і кодом. Але тариф доведеться вибрати новий. Для цього потрібно звернутися спочатку до вашого нинішнього оператору і зареєструвати свій номер.

За перші два тижні зовсім небагато абонентів написали заявки про перенесення номера. За даними Українського державного центру радіочастот, станом на ранок 13 травня, до операторів звернулося всього 5297 абонентів. А вже перенесених номерів - 788.

Vodafone поки при своїх

Як розповіли в прес-службі червоного оператора, вони не очікували великого сплеску від послуги. Адже вона не така проста. Як мінімум, клієнту потрібно обов'язково зареєструватися у старого оператора.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Поки маємо паритет по приходу і відтоку абонентів, але очікуємо, що ситуація протягом місяця буде змінюватися", - зазначають у Vodafone.

Оператор очікує, що такі абоненти рано чи пізно реєструються і перейдуть до них.

lifecell будує плани

lifecell також нарікають на те, що не всі українці ще знають про запуск послуги і потрібно продовжувати її популяризувати.

"Ми очікуємо, що кількість заявок сягне рівня, який відповідає реальному попиту, не раніше ніж через 3-4 місяці", - відзначають в оператора.

lifecell хваляться, що ситуація переходами абонентів завдяки MNP у них краще, ніж у конкурентів - кількість приходять абонентів більше, ніж вихідних. У оператора повідомили, що близько 40% всіх перенесених номерів - нові клієнти lifecell.

Київстар - головний донор абонентів

Як розповіли редакції два джерела в різних мобільних операторів, головним оператором, який поки втрачає абонентів завдяки MNP, став Київстар. У нього база абонентів більше.

Співрозмовник редакції в Київстарі зазначив, що станом на понеділок сумарний відтік абонентів станом на понеділок складає 90 осіб.

“В основному йдуть люди, які хочуть тарифи дешевше. Через якість ніхто не йде. Активність послуги навіть нижче, ніж ми прогнозували”, - відзначає джерело в Київстарі.

У компанії додають, що отримали сотні заявок від абонентів конкурентів, які хочуть перейти до них.

Нагадаємо, що Vodafone позбавив українців безкоштовного інтернету.

Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що Київстар залишився без мільйонів абонентів

Також Знай.ua писав, що Vodafone обдере українців до нитки.