Православна церква в цей день вшановує пам'ять страстотерпиці Пелагії Тарсійської, діви. Інші назви свята: «Пелагея», «День байдиків». Святу Пелагію на Русі шанували як покровительку і захисницю невинних дівчат і птахів. В цей день чоловіки в роках, ті, що не могли вже працювати в полі починали вирізати ложки та інше кухонне начиння.

Пелагеї слід помолитися тим, кого несправедливо образили. Вона також вважається заступницею невинних дівчат. Також покровительствує і птахам. Тому бажано до них ставитися добре, особливо до ворон, яких любить свята. Жінки можуть попросити, щоб Пелагея захистила їх від деспотичних чоловіків і несправедливих образ. Тому жінкам сьогодні навіть готувати їжу не треба. А ось чоловіки, навпаки, повинні зробити більше роботи по дому.

Народні прикмети на 17 травня

Є повір'я для городників. Ввечері потрібно винести надтріснутий горщик на город, вирвати кропиву з коренем, покласти її у нього і перевернути догори дном. Потім цю конструкцію ставлять посередині грядки. Тоді ніякі шкідники, ні нечисть, ніхто не зможе зіпсувати урожай. Вони доторкнутися до кропиви, злякаються і втечуть. Також сьогодні слід прищеплювати груші, яблуні і вишні. Перед тим, як будете висаджувати капусту і огірки, потрібно повісити на ворота старе взуття та порозкидати інші старі зношені пари по ділянці. Тоді той, хто йде повз розсади буде відволікатися на взуття не позаздрить рослинам, не зурочить їх.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Якщо у вас вдома є незаміжня дівчина, чи це ви самі, то її матері потрібно зробити оберіг з надтріснутого горщика, щоб ніхто не наврочив красуні. У нього теж кладуть кропиву з коренем і вішають на огорожу.

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.