Prada Group оголосила, що більше не буде використовувати хутро тварин у продуктах своїх брендів, починаючи з жіночої колекції SS2020. Існуючий інвентар буде продаватися до тих пір, поки кількість не буде вичерпана. Ця історична заява є наслідком позитивного діалогу між брендом luxury сегменту та зоозахисними активістами, учасниками Fur Free Alliance (FFA), LAV, The Humane Society of The United States та представниками Відкритих Кліток Україна.

Prada є останнім у довгому ряду компаній, які нещодавно прийняли рішення про виключення хутра зі своїх полиць, включаючи Michael Kors, Gucci, Burberry, Armani, Hugo Boss та багато інших.

"Prada Group" прагне до інновацій та соціальної відповідальності, і наша політика вільна від хутра є результатом позитивного діалогу з Fur Free Alliance, зокрема з LAV та The Humane Society Of The United States", - сказала Міучча Прада.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В багатьох країнах Європи хутряне виробництво вже заборонене, але деякі власники ферм знаходять шляхи задля реалізації свого кривавого бізнесу, та облаштовують невеликі шкуродерні в країнах, де ця жорстока практика ще легальна. На жаль, Україна є однією з таких країн.

“Відкриті Клітки Україна є учасниками Fur Free Alliance та долучилися до всесвітнього бойкоту Prada майже рік назад. Наш маніфест під магазином на Хрещатику можна насправді назвати історичним. Це справжня перемога і важливо усвідомлювати, що наша держава не стоїть осторонь питань гуманності та бореться за краще майбутнє для всіх живих істот ” - прокоментувала Наталія Панченко - медіа менеджер ГО “Відкриті Клітки Україна”.

Модель та акторка, Ярослава Крутова, відома своєю участю в таких популярних теле-проектах, як “Топ Модель По-Українські” та “Подіум” та “Хто проти блондинок”, підтримала зоозахисну організацію “Відкриті Клітки” та публічно висловила своє ставлення до хутрової індустрії, закликаючи всіх відмовитися від пропаганди та спонсорування жорстокості.

Нагадаємо, що у Нью-Джерсі, США, незабаром попрощаються з цирками, які використовують у своїх виступах диких тварин.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Кривому Розі поліцейський наштрикнув на вила бродячого пса. За фактом події було призначено службову перевірку.

Також портал Знай.uа писав, що Державіаслужба України в 2018 році значно спростила правила для польоту безпілотників.