У Запорізькій області виявили "підпільний" медичний центр для нарко- та алкозалежних. Він працював без жодних ліцензій та незаконно утримував людей у приміщеннях, в яких правоохоронці знайшли гранати.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Запорізької області.

"22 травня працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, детективи Слідчого управління ГУНП в Запорізькій області, поліцейські Управління протидії наркозлочинності, спецпризначенці Управління "КОРД" під процесуальним керівництвом прокуратури області провели шість одночасних обшуків в місцях незаконного утримання людей – так званого Центру з реабілітації осіб з наркотичною чи алкогольною залежністю та літніх людей", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Такий центр був створений на базі орендованих за містом будинків. Там перебувало близько 80 людей. Окрім тих, які "лікувалися" від наркотичних чи алкогольних залежностей, були також і літні люди.

З'ясувалося, що Центр не є медичним закладом і в ньому немає жодного працівника з медичною освітою. Крім того, у нього відсутня відповідна ліцензія. При цьому працівники центру абсолютно спокійно виписували пацієнтам різні медичні препарати, а справжнім лікуванням ніхто не займався. Пацієнтів псевдоцентру морили голодом та застосовували різні види покарань.

Всі будинки Центру були огороджені парканом, на якому встановлена сигналізація. Ключі від дверей були тільки у охорони. Родичі пацієнтів не могли відвідувати Центр, а пацієнтам було категорично заборонено виходити на вулицю.

Рідні пацієнтів просто переводили кошти на банківський рахунок. Утримання одного пацієнта коштувало від 8 тисяч гривень. Для літніх пацієнтів – 10-12 тисяч гривень. За додаткову плату пацієнтів в Центр забирали самостійно.

Поліція затримала чотирьох осіб, які підозрюються в організації такого центру. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини). На даний момент встановлюються всі деталі, пов'язані зі злочином.

Нагадаємо, молодого охоронця Кремля виявили в несподіваному місці.

Як повідомляв Знай.uа, в Польщі таксист на повній швидкості протаранив українця.

Знай.uа писав, 30 машин перетворили дорогу на смертельну пастку.