Мешканці села Богуслава, яке розташоване в околицях Павлограда Дніпропетровської області, були вражені унікальним природним явищем.

Увечері 22 травня місцева жителька під час дрібного дощу помітила в небі смерч, який, здавалося, наближався до села, піднімаючись у небо великою чорною воронкою. Побачене вона зняла на відео і виклала в мережу.

З огляду на те, що клімат Дніпропетровської області не схильний до утворення великих природних катаклізмів, місцеві жителі були вражені побаченим.

Експерти класифікували явище як "мікросмерч". Про це повідомляє Павлоград.dp.ua.

Начальник Дніпропетровського регіонального центру гідрометеорології Василь Гринчак зазначив, що на відеозаписі не видно, щоб воронка закручувалася. Також не видно якихось предметів в ній. Він припустив, що даний смерч, швидше за все, просто не досягав землі.

За його словами, подібні явища виникають при низькому атмосферному тиску в теплий період, і при сильній вологості. Зараз клімат в регіоні саме такий.

За словами Василя Гринчака, в Дніпропетровській області смерч раніше з'являвся раз в 20 років. Проте, навіть мікросмерч, досягнувши землі, може принести чимало руйнувань.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, Житомирщина потрапила під атаку сильного буревію-смерчу, який зніс приблизно сотню гектарів лісу.

Як повідомляв портал Знай.ua, в мережі опублікували фото постраждалого від смерчу Житомира.

Також Знай.ua писав, потужний ураган підняв батут з дітьми в повітря.