Український олігарх Ігор Коломойський висловив бажання знову стати співвласником "ПриватБанку", який зараз націоналізований. Олігарх також заявив, що також він може погодитися на виплату йому компенсації у розмірі 2 млрд доларів США.

Про це він розповів у своєму інтерв'ю виданню "Економічна правда".

"Якщо, припустимо, в судах буде доведено або якщо буде працювати якась урядова комісія, або, може бути, незалежні аудитори визначать, що в банку був капітал, який помножили на нуль і зробили навіть негативним шляхом зміни правил бухгалтерського обліку. Тобто вчора були одні правила і капітал 60 або 50 млрд, а потім Нацбанк – не важливо з яких причин. Причини потім має встановлювати слідство, чому вони так зробили...", - сказав Ігор Коломойський.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Український олігарх підкреслив, що у разі ж, якщо буде визнано, що це було незаконно, то треба відновити капітал в банку. За його словами, у "ПриватБанку" у нього є "50 чи 60 мільярдів". Водночас Коломойський визнає, що за період націоналізації в установі багато чого змінилося.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

ПриватБанк
ПриватБанк

"А після цього відбулися події, які ми вже не можемо скасувати, або можемо скасувати, але тоді це загрожує нестабільністю та можливим фінансовим колапсом і для самого банку. І в якійсь мірі для банківського ринку. Але, враховуючи, що ми всі не хочемо цього, тому що за ці 3 роки після націоналізації, вже відбулися події – залучили нових вкладників, видали нові активи, кредити – ми не знаємо, що там відбувається, у нас немає інформації", - додав Коломойський.

На питання, чи розглядає Коломойський можливість того, що він стане співвласником банку, він відповів, що такий варіант розглядався.

"Цей варіант розглядався до того, як вони пішли по такому тяжкому шляху, коли вони вирішили все помножити на нуль", - резюмував він.

Зазначимо, що 2 мільярди, про які говорить Коломойський, це статутний капітал банку. Якщо говорити простими словами, то банк складається з активів (кредити) і пасивів (депозити). Якщо між активами та пасивами утворюється негативна різниця, то вона покриватися коштом власного капіталу банку.

Нагадаємо, що "ПриватБанк" подав на Коломойського позов до суду: подробиці.

Як повідомляв портал Знай.ua, Коломойський назвав головну причину повернення в Україну

Також Знай.ua писав, Коломойський шантажем домагається від Зеленського призначення люстрованого Богдана главою АП.