У суботу, 25 травня, стало відомо про загибель відомого на всю країну чоловыка, якого любили мільйони повідомив глава Миколаївської ОДА Олексій Савченко. На своїй сторінці в Facebook. чиновник написав про смерть видатного сучасника - Дмитра Дмитровича Креміня.

"Сьогодні з життя пішов наш видатний сучасник - Дмитро Дмитрович Кремінь. Справжній патріот України і Миколаївщини, талановитий поет, публіцист, есеїст, перекладач, Заслужений діяч мистецтв України, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка", - написав він.

Чиновник зазначив, що "Пам'ять про нього буде жити вічно".

"Пам’ять про Дмитра Креміня завжди буде жити у наших серцях, та в його безсмертних творах. У творчому доробку Майстра – близько двадцяти збірок витончених і глибоких поезій, багато його віршів перекладені різними мовами світу. Також Дмитро Дмитрович є засновником літературного альманаху "Золота арфа", головним редактором журналу "Соборна вулиця", автором текстів багатьох пісень. Щирі співчуття рідним та близьким видатного сина України. На небі немає мертвих, на небі усі живі", - завершив свій пост автор.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
Варто зазначити, що Кремінь народився 21 серпня 1953 року в селі Суха Закарпатської області. У 1975 році закінчив філологічний факультет Ужгородського державного університету.

Також Кремінь керував обласною літературною студією "Джерела", працював заввідділом найбільшої в області молодіжної газети "Ленінське плем’я" (1981—1990). А з 1991 року був заступником головного редактора газети обласної ради "Рідне Прибужжя".

Друзі померлого пишуть, що Дмитро Кремінь - це Пророк. Людина на яку варто рівнятись нам - сучасникам. З Небес йому буде видніше, його Сила слова - кремень, який фундаментально закарбований на сторінках нашої історії, мистецтва, літературознавства, краєзнавства...
Він залишив нам у спадок безцінний Дар - свої творіння! Велика втрата...

Нагадаємо, фанати "Бетмена" плачуть навзрид: культовий актор пішов з життя, обожнювали мільйони.

Як повідомляв "Знай.ua", на відомого відеооператора Дениса Руденка напали біля будинку та побили до напівсмерті. Лікаря тиждень боролися за життя чоловіка, але він так і не прийшов до тями. Посеред ночі серце Дениса зупинилося.

Також портал "Знай.ua" писав, що не стало відомого радянського і російського композитора Євгена Крилатова, музика якого звучала в багатьох мультфільмах.