У Вінницькій області був зафіксований спалах африканської чуми свиней. У Козятинському районі через це спалили більше тисячі тварин.

Цю інформацію повідомили в прес-службі Козятинської РДА.

У повідомленні говориться, що спалах африканської чуми помітили на свинофермах у селі Сошанське. За словами керівника господарства, через АЧС померли 11 тварин. У результаті досліджень виявилося, що падіж свиней почався ще з 19 травня. Станом на 23 травня загинули 24. На сьогоднішній день вилучено і спалено все поголів'я, а це - більше тисячі свиней.

Зараз в районі почали вживати заходи по ліквідації вогнища захворювання та недопущення розповсюдження хвороби. Відомо, що свиней жителів села Сошанське вилучати не будуть.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За попередніми даними, на свиноферму вірус привезли закупівельники. Тому місцевим жителям радять не продавати тварин за безцінь. Також в селі ветеринари проводять обхід та оглядають тварин.

Нагадаємо, у Запорізькій області дитина впала у кому: всьому виною звичайна вода.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", перші ознаки раку, які всі ігнорують: як вберегтися від страшної недуги.

Також "Знай.uа" писав про те, що популярна іграшка 90-х здатна вилікувати серйозні захворювання: несподіване відкриття.