У Києві вандали пошкодили дві секції скла на пішохідно-велосипедному мосту між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів. Зараз поліція розслідує справу.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції Києва.

"Зараз правоохоронці перевіряють усі версії і встановлюють осіб, причетних до події. Також повідомляється, що поліція не розглядає постріл як причину тріщини скла, адже на ньому немає характерних для таких слідів пошкоджень", – йдеться в повідомленні.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що він підозрює вандалів, які вистрілили у скляну частину мосту.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Просто так, з огляду на його товщину і характеристики, трапитись це не могло. Основна версія, яка розглядається - акт вандалізму. Не виключено, що механічне пошкодження могло статися знизу скла (моста). Розглядається версія того, що стріляли", - йдеться в заяві міського голови.
[/quote]

Однак за інформацією правоохоронців, вони не виявили слідів від пострілів. Тому версію про те, що в міст вистрелили відкинули. Зараз головною версією поліції є акт вандалізму.

Згідно з інформацією полісменів, за даним фактом вже було відкрито кримінальне провадження за фактом умисного знищення або пошкодження майна. Винуватцям загрожує до трьох років позбавлення волі.

Зазначимо, що пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою і Аркою дружби народів відкрили у суботу, 25 травня, у переддень міста Київ. Активне будівництво тривало 5 місяців. Над зведенням моста працювали близько тисячі будівельників і фахівців. Довжина мостового переходу - майже 212 метрів, виконаний він з бетону і скла. Покриття - з гусасфальту. Вага металоконструкцій - 460 тонн.

Нагадаємо, останні півроку виявилися, напевно, найгарячішими за кількістю обурень та підозр у корупційних махінаціях столичної влади. Незаконні забудови, залякування та переслідування депутата Київради, що весь час намагається побороти роздачу земель сумнівним особам.

Як повідомляв "Знай.ua", у Києві споруджують новий велосипедно-пішохідний міст, який з'єднає дві туристичні зони - Володимирську гірку та Арку дружби народів, матиме скляну підлогу.

Також "Знай.ua" писав, що в Шевченківському районі української столиці обвалився пішохідний міст.