На цьому тижні майже у всіх областях України очікуються дощі, а температура підніметься до +30 градусів. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У вівторок, 28 травня, у західних областях пройдуть дощі, на решті території буде сухо і спекотно. На півдні і в центрі повітря прогріється до +29, на півночі і сході +28. Холодне всього на заході – температура не буде перевищувати +26.

У Києві очікується сонячна погода. Вночі 14-16 градусів тепла, а вдень 26-28 градусів вище нуля.

У середу, 29 травня, тривалі дощі принесуть похолодання на захід країни – місцями +22. На сході температура сягатиме +30, у південних та центральних регіонах +29, на півночі +28.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У столиці 29 травня погода не зміниться. Буде також тепло і сухо, до +28 вдень.

У четвер, 30 травня, синоптики прогнозують на заході помірні опади, а на півночі та в центрі – грозові дощі. На сході втримається 30-градусна спека, натомість у західних областях посилиться похолодання. Місцями денна температура не перевищуватиме +18. На півдні +29, на градус нижче в центрі і +27 на півночі.

У Києві пройдуть дощ і гроза. Вночі термометр покаже 15-17 градусів, вдень 25-27 тепла.

У п'ятницю, 31 травня, на заході дощі припиняться, при цьому негода переміститься на північ, центр і частково південь країни. У західних областях до +20, у північних областях +23, у центрі +26, на півдні +29, на сході стабільні +30.

У столиці можливі грозові дощі. Вночі 15-17 градусів тепла, вдень 21-23 вище нуля.

Нагадаємо, що Харковом пронісся страшний буревій з градом, в результаті якого вулиці затопило по коліно. Місцеві жителі викладають в мережу фото і відео з жахливими наслідками стихії.

Як повідомляв портал Знай.uа, працівники Укргідрометценру показали дивовижні фото з села Луги на Рахівщині. У населеному пункті 21 травня випав град розміром з яйце.

Також портал Знай.uа писав, що через кліматичні зміни спекотна погода в Україні починається з середини червня і закінчується з 15 серпня до 1 вересня.