Буквально через кілька днів українці будуть змушені платити за газ за новими тарифами. Відомо, що ціни відрізнятимуться в залежності від регіону. В середньому вартість палива знизитися приблизно на 8%.

Журналісти розібралися, з чого формується новий тариф і як зміняться ціни в наступному місяці.

ціна на газ
ціна на газ

Українці вперше платять за газ за ринковими тарифами

Вже кілька місяців тариф на газ в Україні залежить від ринкових умов. Якщо раніше уряд тільки прагнув до того, щоб українці платили за тими ж цінами, що і на зовнішньому ринку, зараз цю мету вже перевиконано. З урахуванням зниження вартості блакитного палива на зовнішніх ринках, а також стосовно високих цін "Нафтогазу" у порівнянні з іншими постачальниками, українці вже зараз платять більше, ніж деякі промислові споживачі.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Нове правило говорить: якщо "Нафтогаз" купує газ дешевше, ніж за 8,55 грн за куб, то українцям повинні продавати за тими цінами, за якими купують блакитне паливо. Якщо ж на зовнішньому ринку ціна зросла, то для українців її можуть підвищити не більше ніж до 8,55 грн/куб.

Нагадаємо, українців попередили про різкий стрибок цін на бензин.

Як повідомляв Знай.uа депутати не проголосували за законопроект Коломойського.

Знай.uа писав, Коломойський збирається перенести термін запуску енергоринку через власну вигоду.