Днями у ЗМІ прогриміли чутки про рейдерське захоплення резиденції президента-утікача Віктора Януковича "Межигір'я".

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Журналісти "Країна" поділилися результатом розслідування та розповіли, що насправді відбувається у маєтку колишнього президента.

У середу, 29 травня, для відвідувачів Межигір'я вхід виявився закритий, приїхала поліція - зроблено це було нібито з метою запобігання рейдерського захоплення.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Але вже 30 червня в парк вільно пускають відвідувачів, і ніяких ознак рейдерського захоплення не помічено, крім дивного поведінки співробітників резиденції - нетовариські, тікають від відповіді", - розповідають журналісти, які навідалися у маєток.

Втім одна зі співробітниць все-таки зізналася, що сталося в "Межигір'ї".

"Так, людей в середу не пускали. Територію ділять. Старі і нові керівники. Не хочуть віддавати. Поліцію нагнали, патрулі посилені. Людей перестали пускати. А так все. Нічого більше особливо і не було", - розповіла журналістам співробітниця "Межигір'я".

Варто нагадати, що у "Межигір'я" 29 травня з'явився новий керівник - компанія "Скомпани", що належить Олексію Вороненко. Компанія виграла тендер АРМА, обійшовши громадську організацію, яка керувала "Межигір'ям" останні п'ять років, після втечі екс-президента Віктора Януковича. Активісти виступають проти передачі резиденції під контроль Олексія Вороненко.

Звідси і виник конфлікт "старих і нових" управлінців, що породив новини про рейдерське захоплення.

Сам Олексій Вороненко в коментарі заявив, що чутки про рейдерське захоплення пустили активісти, які зараз керують "Межигір'ям".

"Ніякого рейдерського захоплення не було. Це громадська організація, яка управляє “Межигір'ям” після втечі Януковича, ллє бруд і влаштовує провокації. А ми діяли і діємо в рамках закону. Наша компанія "Скомпани" виграла тендер. Спочатку ці активісти заявили, що ми плануємо якийсь захват, і закрили парк. А потім вони подумали, що це нелогічно, тому що наших людей в парку ще бути не може (ми ще не підписали договір та не провели інвентаризацію), і відкрили парк. Просто люди, які останні п'ять років управляли “Межигір'ям” незрозуміло на яких підставах, не хочуть, щоб щось змінювалося", - заявив Вороненко.

Нагадаємо, колишня резиденція екс-президента-втікача України Віктора Януковича "Межигір'я" офіційно задекларувала три мільйони гривень благодійних внесків.

Як повідомляв "Знай.ua", колишній резиденції президента-втікача Віктора Януковича запланували провести масштабну інвентаризацію.

Також "Знай.ua" писав, що скромний президент, який дійсно служить своєму народові і не зловживає своїм становищем - таке буває тільки в найсміливіших мріях.