Оленін день

В цей день православні вшановують пам'ять святої Олени, яка жила в 3-4 століттях. Вона була матір'ю римського імператора Костянтина I і прославилася своєю діяльністю з розповсюдження християнства.

У цей день наші пращури починали сіяти льон. Щоб був добрий урожай льону, було прийнято здійснювати на Олену спеціальні обряди. Також приділяли багато уваги і огіркам, примовляючи: «Олені — льони, Костянтину — огірки».

Люди стежили за погодою по прикметам. Якщо в Оленін день непогоже і пішов дощ, значить, восени буде переважати така ж погода. Якщо дощ затягнувся на весь день, і до того ж йде град, значить, 3 грудня піде крупою сніг.

Всесвітній день велосипеда

Щорічно 3 червня відзначається Всесвітній день велосипеда (World Bicycle Day). Свято проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у квітні 2018 року (резолюція 72/272). Співавторами документа стали 56 держав. А з ініціативою заснування цієї міжнародної дати виступили представники Туркменістану.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Іменини в цей день

Олена, Кирило, Костянтин, Михайло, Федір, Ярослав.