Скільки обійдеться "Обід українця" з п'яти традиційних страв: борщ, бутерброд з салом, овочевий салат, вареники з грибами і картоплею, компот, виявило видання "Сегодня". Виявляєтьсяся, наш обід подешевшав більш ніж на 3 грн. Фахівці Української аграрної конфедерації (УАК) на підставі даних Держстату порахували, скільки як змінилися ціни за три місяці весни.

Незважаючи на загальне здешевлення обіду, ціна на чотири з п'яти страв підвищилася. За словами аналітика УАК Нелі Онищенко, головна причина в тому, що як за весну, так і за рік, найбільше подорожчав борщовий набір . За рік ціна на капусту виросла на 43,1%, картоплю на 78%, моркву - на 12%, буряк - на 62,3%, цибулю - на 146%. Серед інгредієнтів, крім картоплі, також подорожчало борошно (+10,4%) та гриби (+1,5%).

натуральні продукти
натуральні продукти

А ось вартість салату з свіжих овочів радує. Зараз порція вітамінів обійдеться 9,75 грн — це на 34% нижче, ніж в кінці зими. Перш за все із-за зниження ціни на огірки і помідори, які зараз стоять 24 грн/кг та 37 грн/кг.

За оцінками Онищенко, ціни на борщовий набір торішнього врожаю близькі до мінімуму, адже масово продають свіжі тепличні овочі. Трохи ще знизиться ціна яєць, а от сподіватися, що подешевшають м'ясо і молокопродукти, не доводиться.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, Кабінет міністрів вирішив у цьому році "урізати" субсидії ще більше.

Як повідомляв портал Знай.uа, субсидії безробітним, боржникам і орендарям.

Також Знай.uа писав про те, що пенсію підвищать двічі: хто і скільки отримає в цьому році.